Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring drept på Prinsdal i Oslo

- Et målrettet angrep mot avdøde

En ukjent gjerningsmann kom kjørende i bil og skjøt målrettet mot den drepte 21-åringen, forteller politiet i Oslo på en pressekonferanse i formiddag. Politiet etterlyser vitner.

DRAP: Politiet etterforsker et drap på en 21 år gammel mann i Prinsdal i Oslo, natt til lørdag 11. januar. Video: Marie Røssland Vis mer

En 21 år gammel mann er død etter å ha blitt skutt ved Prinsdal grill i Oslo like før midnatt i går kveld. En jevnaldrende mann ble funnet med knivskader.

- En ung mann ble skutt og drept i Oslo seint i går kveld. Nesten midnatt. Det har også vært en annen hendelse samme kveld, på Bjølsen. Også der med skyting. Vi ser ingen sammenheng mellom de to, sier politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse i formiddag.

- Målrettet angrep

DREPT: Innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo-politiet om drapet på en kebabkiosk i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer

Politiet har nå kalt inn ekstramannskaper for å finne ut hvorfor 21-åringen ble drept i det som politiet karakteriserer som et «målrettet angrep».

- En person skal ha kommet til stedet, før han målrettet skjøt mot den avdøde, sa Metlid.

- Jobber dere ut i fra teorien om at det er noe uoppgjort mellom avdøde og gjerningsmannen? spør Dagbladet.

- Ja, det er én av teoriene, men vi låser oss aldri i en så tidlig fase. Men det framstår som målrettet, gjentar Metlid.

Hun vil ikke si noe om politiet har beslaglagt skyte- eller stikkvåpenet som skal ha blitt brukt. Politiet vet foreløpig ikke hvem gjerningspersonen er.

- Det er for tidlig å si mer om denne personen. Vi er nødt til å foreta mer undersøkelser og avhør før vi kan komme med mer opplysninger om hvem som kan stå bak dette. Vi vet sålangt heller ikke motivet, sier hun.

Kjent for politiet

Den avdøde og tre venner var utenfor et lokale der en person skjøt og drepte én av de fire like før midnatt.

- Det fremstår målrettet, uten at jeg vil gå mer inn på hvorfor. Det ser ikke ut til at avdøde er et tilfeldig offer. Vi søker nå alle mulige opplysninger for å finne ut hva som har skjedd, sier Metlid til Dagbladet.

Den avdøde og personen som ligger skadd på sykehuset etter stikkskader skal være kjent for politiet, kom det fram på pressekonferansen.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om det nå. Vi skal huske på at han som er drept er et offer. Både han som er skutt og drept og han som er skadd er først og fremst fornærmede i denne saken, sier Metlid

Politiet vet ikke ennå om personene involvert kan ha forbindelser til kriminelle miljøer.

Ønsker tips

Politiet ønsker informasjon fra publikum, og etterlyser vitner for å finne ut hvorfor 21-åringen er skutt og drept.

- Alt er av interesse nå. Selv om opplysningene vi har hittil sier at de er én person som kom og skjøt målrettet, så vet vi ikke om denne personen kan ha forbindelse til andre. Angrepet fremstår målrettet. Som om det har vært en kontant, målrettet handling mot den som nå er skutt og drept, sier Metlid.

Politiet etterforsker dette som et drap. Det er brukt skytevåpen og stikkvåpen, ifølge Metlid.

- Det er et drap med ukjent gjerningsperson. Vi har kalt inn mye folk, flere er på vei og det er en veldig alvorlig hendelse som rammer veldig hardt, også i området, sier hun videre.

Avdøde er fra Prinsdal-området. Han var sammen med tre andre venner.

- Mannen ble funnet på utsida av grillen, på en parkeringsplass. Kriminalteknikere har jobbet her gjennom natta, sier hun videre.

Etter at mannen ble skutt, oppstod det et basketak og en venn av den avdøde ble påført flere stikkskader. Denne personen er nå på sykehus.

- Det går heldigvis bra med ham, sier Metlid.

Funnet på bakken

Den drepte ble funnet på bakken utenfor Prinsdal grill og ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Politiet fikk melding om skytingen av vitner klokka 23.51, mens mannen med knivskader ble oppdaget noe senere, skriver NTB.

Politiet lette i rundt halvannen time etter minst én gjerningsperson, som de mistenker står bak begge ugjerningene.

- Gjerningspersonen er beskrevet som arabisk i utseendet, men skjulte ansiktet litt og var iført sorte klær, fortalte operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til Dagbladet i natt.

Mannen med knivskadene er innlagt på Ullevål universitetssykehus.

Kjenner hverandre

Mannen, også han i begynnelsen av 20-åra, har en relasjon til den drepte mannen.

- Det er mye som tyder på at de er kamerater. De er personer som er kjent for politiet fra tidligere, sier operasjonslederen.

- Tilhører de et eller annet miljø?

- De tilhører ikke noe åpenbart kjent miljø, sier Skott.

Gjerningspersonen skal ha hatt et skytevåpen og en kniv.

Like før klokka ni lørdag morgen hadde politiet fremdeles ikke kontroll på gjerningspersonen.

- Vi jobber med flere spor på gjerningspersonen, og det er flere interessante opplysninger i saken, uttalte operasjonsleder Tor Jøkling i oslo politidistrikt til Dagbladet.