«Et mareritt» etter at Magnus (47) fikk en nyttårsrakett i øyet

På nyttårsaften i fjor pådro 16 personer seg øyeskader etter uforsiktig bruk av raketter.

- MARERITT: Magnus Jansson (46) fikk en rakett i øyet under nyttårsfeiringen 2010. Nå er han nesten blind på høyre øye. Foto: Curt Hjerstedt / Norges Blindeforbund
- MARERITT: Magnus Jansson (46) fikk en rakett i øyet under nyttårsfeiringen 2010. Nå er han nesten blind på høyre øye. Foto: Curt Hjerstedt / Norges Blindeforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I tillegg ble 68 personer skadd.

- Ta på deg selv og barna vernebriller, råder Siri Hagehaugen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). De har det travelt i romjula. Rådene skal ut til folket, i håp om færre skader i år. Forhåndsreglene bør være relativt enkle å forholde seg til, skal vi tro Hagehaugen. God avstand - Når man skal skyte opp rakettene er det veldig viktig at man plasserer bakkebatteriene på en horisontal overflate, i god avstand fra der publikum står. Og så bør man fjerne seg raskt etter at lunta er tent, sier avdelingsleder Hagehaugen.  

Hun forteller at den vanligste feilen folk ofte gjør på nyttårsaften, er å gå tilbake for å tenne på en lunte som ikke tok fyr ved første forsøk. Da kan det fort smelle, mener Hagehaugen. - Dersom lunta ikke tente seg den første gangen, er det viktig at man venter i 20-30 minutter før man går tilbake for å tenne på på nytt eller å fjerne den, sier hun.

Ble skadd Magnus Jansson (47) er en av dem som har mistet synet på nyttårsaften. 31. desember 2010 hoppet han foran sønnen da han skjønte at han skulle bli truffet av raketten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer