- Et mareritt

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Marerittet begynte for Lars og Birgitta Westerberg tirsdag morgen klokka 07.45.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars var på vei ut av leiligheten da mobiltelefonen ringte.

- En gutt sa: «Her skal du få høre et lydbånd.» Jeg skjønte ikke hva han mente. Så spilte han av et opptak der det er Erik som sier at han er bortført, forteller Lars Westerberg.

- Han sa han visste alt om oss, noe som var svært ubehagelig, sier Birgitta Westerberg.

Gisseltakerne fortalte at dersom politiet ble innblandet, ville Erik dø.

Likevel valgte de å varsle politiet.

- Politiledelsen i Luxemburg sa at det dreide seg om 120 til 150 politifolk i Mellom-Europa som arbeidet bare med vår sak, i tillegg til alle de svenske. Utrolig. Vi er dypt takknemlige, sier Lars.

Leveringen

I løpet av uka hadde Lars gjentatte samtaler med gisseltakerne over telefon. Fredag skulle pengene overleveres et sted i Luxemburg.

- Det var som en B-film. Jeg skulle vente på oppringning. Jeg står utenfor dette stedet og venter på at de skal ringe. Ringer de ikke, betyr det at jeg aldri kommer til å se Erik igjen levende, sier Lars.

Så ringte det, og han fikk beskjed om hvor han skulle kjøre med bilen. Etter en stund får han beskjed om å stanse og etterlate pengene.

En time seinere ringte de igjen.

- Jeg fikk en beskrivelse av hvor Erik kunne finnes. De sa at vi måtte ta med oss metallsaks fordi Erik var lenket fast med kjetting.

Tatt da de feiret

Da Erik var funnet, satte politiet i Frankrike i gang. De hadde tenkt å ta de to gisseltakerne ved en bomstasjon på motorveien. Men de to hadde feiret seieren på forskudd, og den av dem som ikke kjørte, hadde begynt på en sekspakning med øl.

Han måtte pisse og måtte stanse ved ei veikro. Da slo fransk politi til.

BETALTE: Foreldreparet Birgitta og Lars Westerberg ble krevd for 12 millioner svenske kroner for å få tilbake sønnen.
KIDNAPPET: Erik Westerberg ble sluppet fri seint fredag kveld.