- Et medisinsk mirakel

Donald Trump bekrefter at Pfizer-vaksinen har fått nødgodkjenning i USA, og hevder at den første vaksinedosen vil bli satt i løpet av de neste 24 timene.

STOPPER HER: Trump kom med nok et stikk til Kina i sin tale hvor han annonserte at coronavaksinen var blitt godkjent i USA. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har gitt nødgodkjenning til bruk av coronavaksinen til Pfizer og Biontech.

Det opplyser kilder til New York Times. Avisa siterer tre ikke navngitte kilder tett på prosessen.

- En sikker vaksine

Også president Donald Trump bekrefter nyheten selv på Twitter. I en tre minutters lang video publisert på Twitter sier presidenten følgende:

- Jeg har veldig gode nyheter. I dag har nasjonen oppnådd et medisinsk mirakel. Vi har levert en sikker og effektiv vaksine på bare ni måneder. Dette er en av de største vitenskapelige prestasjonene i historien, begynner Trump i videoen som er spilt inn i Det hvite hus.

- Vil redde liv

- Det vil redde millioner av liv og snart få en slutt på pandemien en gang for alle. Jeg er overlykkelig for å rapportere at FDA har godkjent Pfizer-vaksinen. Vi har gitt Pfizer og andre selskap mye penger i håp om at dette ville være resultatet, og det var det, fortsetter han.

Trump hevder videre vaksinen er trygg, og at den vil være gratis for alle amerikanere.

2,9 millioner vaksinedoser

- Vi har allerede begynt å sende ut vaksinedoser til alle stater. Den første vaksinen vil bli gitt om under 24 timer, hevder Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer