- Et mektig og respektfullt møte med drapsmannen

Kjetil Klungland, sønnen til politimannen Arne Sigve Klungland som ble skutt og drept under NOKAS-ranet, gjester Skavlan.

STERKT MØTE: Kjetil Klungland forteller at det var et mektig og respektfullt møte mellom han og NOKAS-raneren Kjell Alich Schumann ,mannen som drepte hans far Arne Sigve Klungland. Her fra innspillingen av Skavlan i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen
STERKT MØTE: Kjetil Klungland forteller at det var et mektig og respektfullt møte mellom han og NOKAS-raneren Kjell Alich Schumann ,mannen som drepte hans far Arne Sigve Klungland. Her fra innspillingen av Skavlan i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
STOCKHOLM (Dagbladet): I «Skavlan» som sendes på SVT og NRK i morgen kveld er Kjetil Klungland (28), sønnen til Arne Sigve Klungland som ble drept under NOKAS-ranet i Stavanger 5. april 2004, blant gjestene.

Innspillingen skjedde i SVT sitt studio i Stockholm i kveld. Sendingen som har en lystig tone om blant annet sex for de over 60 år, får en dramatisk og alvorlig vri når Klungland setter seg i designerstolen til Fredrik Skavlan. 

- Jeg er takknemlig for at jeg har sluppet å kjenne på hatet, sier Klungland.

- Ingen er bare onde Stavanger-mannen sier han aldri har vært sint, frustrert eller gått med hevntanker etter at politifaren hans ble skutt og drept på Domkirkeplassen i 2004.

- Det første jeg tenkte da jeg hørte at det var et ran var at jeg håpet pappa var på jobb. Det var dette han kunne og var trent til. Da jeg fikk vite at han hadde blitt skutt var mine første tanker at dette har jeg tenkt før. Jeg hadde tenkt hva skulle jeg gjøre den dagen og de neste dagene? sier Klungland.

Selv var han på jobb i ambulansetjenesten i byen. Han ønsket å se sin egen far død i bilen. Han synes det var et sterkt møte, men noe han aldri ville ha vært foruten. Etter hvert ønsket også sønnen å treffe ranerne og han har blant annet truffet Johnny Thendrup og Kjell Alrich Schumann som har innrømmet drapet.

- Jeg ønsket å møte dem i forhold til forsoning. Jeg ville finne ut hvem de var. Hvordan de var som mennesker, både deres positive og negative sider. Ingen er bare onde, sier Klungland til Skavlan.

Mektig møte Han forteller i programmet at han stilte de dømte ranerne flere spørsmål.

- Jeg lurte på deres holdninger til livet, samfunnet og lover og regler. Jeg spurte om anger. Om de angret subjektivt på grunn av at de må sitte lenge i fengsel eller om det var objektivt fordi de hadde forvoldt noen andre vondt, sier han.

Svarene han fikk ønsker han å holde for seg selv. Da han forberedte seg til møtene med ranerne, gikk han gjennom flere scenarier som kunne oppstå.

- Jeg tenkte blant annet på om de kom til å bli sinte på meg. Hvis jeg var for harde mot dem. Det naturlige er vel at jeg skulle bli sint, sier han.

Om møtet med Kjell Alrich Schumann i Stavanger fengsel i januar 2007 sier han:

- Det var et mektig og respektfullt møte med drapsmannen, forteller han til Skavlan.

I tillegg til Kjetil Klungland gjester bladdronningen Amelia Adamo, skuespiller Josephine Bornebusch og Felix Herngren fra TV4-programmet Solsidan, den australske musikkhumorgruppa Axis of Awesome og den evigaktuelle artisten Tom Jones programmet i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer