Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et menneskesyn som dreper

Æresdrapet på 26 år gamle Fadime skjedde ikke i forgårs. Drapet på henne begynte den dagen hun ble født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Systemet hun ble født i, har hjernevasket mannfolk til å tro at hun ikke var et menneske, men deres private eiendom. Hun var ikke et vesen med fri eller egen vilje. Feighet og sterk legitimert egoisme fører også til at man vender seg mot sitt eget barn istedenfor det systemet som krever at du skal drepe.

SÅ USKYLDIGE OG NAIVE skal vi ikke være at vi skal se på dette som ubegripelig. Uopplyste mennesker som har lært fra barnsben av at det er en rett å ta liv hvis et menneske du eier kaster skam over deg, og handler slik at du blir sosialt drept av miljøet, vil automatisk koble ut sin samvittighet. Når ingen forteller dem at dette er galt, da vil denne sjåvinismen vokse, og bli en integrert, psykopatisk, tillatt atferd. Da må vi spørre oss: Hvilket sosialt system er det som lærer mennesker dette? Hvor henter de denne mentaliteten fra?

RELIGION, UKULTUR og mannssjåvinisme er svaret. Det sier seg selv at dette må gå galt. Miljøene som følger dette, lever etter prinsipper om total underkastelse. Vi må forstå at her er det snakk om lukkede miljøer som nærmest bør regnes som religiøse sekter. For å få bukt med dette, må politikere, maktpersoner og talspersoner gå inn for å forhindre at lukkingen får feste seg i gettoene, religiøse skoler og moskeer.

I ET SYSTEM HVOR det er ubalanse mellom kjønnene, vil man ikke oppleve aksept for individuelle rettigheter. Som selv å kunne bestemme hvordan man vil kle seg, oppføre seg, å ha lov til at si hva man vil, bestemme over sitt eget liv og bevege seg fritt. Når disse rettighetene er undertrykt, vil dette føre til at menn kan ta liv. Uansett om det er en søster, et barn, kone eller mor. Man har blitt indoktrinert om at det er det «rette» å gjøre. I land der maktmisbruk og overgrep mot ulydige kvinner og barn er legitimert og mannssjåvinisme akseptert som naturlig, opplever mange mennesker en enorm maktesløshet, og dermed blir de selv en del av det systemet.

HER I SKANDINAVIA er det feighet som tar liv. Æresdrap har skjedd og kan skje igjen her. Hvem tør å tale barnas sak, der de blir atskilt, overvåket og undertrykt som selvstendige vesener? Hvilken politiker tør å si at religion ikke er en menneskerettighet når det går utover barn og kvinners rettigheter? I Skandinavia har vi makt og mulighet til å forebygge og forhindre den smerten og den skaden som følger med den type hjernevask av mennesker.

HVEM TØR Å SETTE søkelyset på de voksne? Når skal liberalistene, de moderate, imamene, talspersonene, lærerne, tolkene og alle de andre presumptivt fornuftige menneskene stå fram?

Eller enda mer avgjørende, nå må politikerne tørre å utfordre religion. Det er det viktigste vi nå kan gjøre for å forebygge æresdrap.

Hele Norges coronakart