FLYSTYRT: Et mikrofly har styrtet 3-400 meter nord for Hamar flyplass. Én person er bekreftet omkommet, og en annen er fløyet med luftambulanse med store brannskader. Foto: Ragnhild Ekornrud/Østlendingen
FLYSTYRT: Et mikrofly har styrtet 3-400 meter nord for Hamar flyplass. Én person er bekreftet omkommet, og en annen er fløyet med luftambulanse med store brannskader. Foto: Ragnhild Ekornrud/ØstlendingenVis mer

Et mikrofly har styrtet like nord for Hamar flyplass

Én person er bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et mikrofly har styrtet ca 1,5 kilometer nord for Hamar flyplass, på Frøbergsberget.

To personer var ombord i flyet, som begynte å brenne.

Brannvesenet har nå slukket brannen.

- Vi bekrefter at én person er omkommet. En annen er fløyet med luftambulanse med store brannskader, sier operasjonsleder Tom Kristiansen til Dagbladet.

Giftig røyk Han forteller at det fortsatt kommer giftig røyk fra flyvraket.

- Det er nå brannvesenet som tar seg av slukningen. Området er nå avstengt i påvente av havarikommisjonen og kriminalteknikere, sier Kristiansen.

Politiet vet ikke om brannen har oppstått i forbindelse med take-off eller landing, og har fortsatt ikke identifisert den omkomne personen.

- Vi vet ikke noe mer om hva som egentlig skjedde, men vi kan bekrefte at den hardt skadde personen er en mann i 60-åra som er fra distriktet, sier han.

- Helt katastrofe Leder i Hedmark flyklubb, Geir Magne Andersen, bekrefter til Dagbladet at de er de som eier flyet.

- Jeg kan ikke si noe om hva som har skjedd, vi må få et overblikk først. Det er helt kaos her nå, sier han, og legger til:

BEGYNTE Å BRENNE: Politiet vet ikke om brannen i mikroflyet oppsto i forbindelse med take-off eller landing. Foto: Ragnhild Ekornrud/Østlendingen
BEGYNTE Å BRENNE: Politiet vet ikke om brannen i mikroflyet oppsto i forbindelse med take-off eller landing. Foto: Ragnhild Ekornrud/Østlendingen Vis mer

- Dette er helt katastrofe for oss. Jeg har ikke mer å si om det på nåværende tidspunkt.

Flyet er av typen Dynamic.

Hamar lufthavn drives og eies av Hamar kommune.

Måtte ta seg til stedet til fots Flyet styrtet inne i et skogholt ved Frøbergsberget et stykke fra bebyggelse, forteller vaktleder for 110-sentralen Arve Heimdal til Dagbladet.  

Brannvesenets biler kommer seg ikke inn til stedet hvor flyet styrtet for å jobbe.
- Vi har måttet parkere i området rundt og ta oss til stedet til fots, sier vaktleder Heimdal i brannvesenet til Dagbladet. 

Mannskap fra brannstasjonen i Hamar får bistand fra brannstasjonen i Ringsaker. Det er også kalt inn flere mannskaper tilknyttet Hamar brannstasjon for å bistå med situasjonen. 

Brannvesenet har ikke fått noen meldinger om at brannen i flyet skal ha spredd seg til skogområdene rundt.

- Hørte det smalt Tobias Ward er tilstede på ulykkesstedet. Han forteller at veien inn til flyet nå er sperret av.

- Her hvor jeg står, like utenfor skogen, er det masse blålys. Det er fult av ambulanse, politi og brannvesen, forteller han, og legger til:

I ET SKOGHOLT: Flyet krasjet i skogen, og det er derfor vanskelig for brannvesenet å komme seg inn til ulykkesstedet. Foto: Tobias Ward
I ET SKOGHOLT: Flyet krasjet i skogen, og det er derfor vanskelig for brannvesenet å komme seg inn til ulykkesstedet. Foto: Tobias Ward Vis mer

- Det er en del publikum, men mest nødetater. Folk virker ganske sjokkert, og det er tydelig at de ikke helt vet hva som skjer.

Et nabopar Dagbladet har snakket med forteller at det steg tjukk svart røyk opp fra skogholtet flyet skal ha styrtet ned i lang tid før de ble oppmerksom på hva som faktisk hadde skjedd.  

- Mannen min hørte at det smalt, men tenkte ikke noe mer over det, sier kvinnen til Dagbladet.
Hun forteller videre at en firhjuling og en bil fra Hamar Lufthavn har kjørt inn i skogholtet. Rett utenfor huset deres har nødetatene parkert.
Dagbladet kommer med mer.

AMBULANSE PÅ STEDET: Like nord for Hamar flyplass. Foto: Tobias Ward
AMBULANSE PÅ STEDET: Like nord for Hamar flyplass. Foto: Tobias Ward Vis mer