Liverpool-terror:

- Et mirakel at jeg overlevde

Taxisjåføren David Perry blir omtalt som en helt av ordføreren i Liverpool etter eksplosjonen foran Liverpool Women's Hospital. Nå takker han både politiet og helsevesenet.

NB! STERKE INNTRYKK: En taxi eksploderte utenfor Woman's Hospital i Liverpool søndag 14. november. Nå omtaler politiet eksplosjonen som en mislykket terrorhandling. Vis mer
Publisert

14. november stoppet en drosje utenfor Liverpool Women's Hospital og eksploderte like før klokka 11.

Det skjedde kort tid før britene holdt to minutters stillhet i forbindelse med Remembrance Day, en dag hvor man minnes landets falne soldater.

En taxisjåførs heroiske innsats avverget det som kunne ha blitt en «forferdelig katastrofe», ifølge politiet.

Én person døde og én ble skadet i eksplosjonen. Det var en passasjer i taxien som mistet livet i eksplosjonen.

Russ Jackson, som leder politiets antiterrorenhet i området, omtaler ifølge BBC eksplosjonen som en terrorhandling, forårsaket av en sprengladning som var bygd av passasjeren.

Tre menn i alderen 21, 26 og 29 år er pågrepet og satt mandag i avhør. Den britiske sikkerhetstjenesten MI5 bistår politiet i etterforskningen.

BOMBEGRUPPA: Medlemmer fra bombegruppa var på plass i Kensington i Liverpool etter eksplosjonen utenfor Liverpool Women's Hospital. Foto: Phil Noble/ Reuters/ NTB
BOMBEGRUPPA: Medlemmer fra bombegruppa var på plass i Kensington i Liverpool etter eksplosjonen utenfor Liverpool Women's Hospital. Foto: Phil Noble/ Reuters/ NTB Vis mer

Hindret katastrofe

Ordføreren i Liverpool, Joanne Anderson, omtaler Taxisjåføren David Perry som en helt og hun sier at Perry trolig forhindret tap av mange menneskeliv.

Rett før eksplosjonen låste Perry dørene på bilen og hindret dermed angivelig passasjeren fra å gå ut og inn på sykehuset.

- Taxisjåføren lyktes på heroisk vis å hindre det som kunne ha blitt en forferdelig katastrofe, sier Anderson til BBC.

Perry ble selv skadd i eksplosjonen, men ifølge Anderson fikk han ikke livstruende skader.

HYLLES: Taxisjåføren David Perry blir omtalt som en helt av Liverpools ordfører, etter en eksplosjon utenfor Liverpools Women's Hospital. Foto: Shutterstock/ NTB
HYLLES: Taxisjåføren David Perry blir omtalt som en helt av Liverpools ordfører, etter en eksplosjon utenfor Liverpools Women's Hospital. Foto: Shutterstock/ NTB Vis mer

- Et mirakel

Perry har i etterkant av eksplosjonen kommet ut med en offentlig uttalelse, utgitt av politiet, ifølge Sky News.

- På vegne av meg selv, kona mi Rachel og familien vår vil vi si tusen takk til alle for deres sjenerøse meldinger og hilsener. Vi er helt overveldet, heter det i uttalelsen.

Videre gir han en stor takk ut til personalet på Liverpool Women's Hospital, det medisinske teamet på Aintree Hospital, Merseyside Police og politiets antiterrorenhet.

- Jeg føler at det er et mirakel at jeg fortsatt er i live, og jeg er så takknemlig for at det ikke var noen andre som ble skadet i en så grusom hendelse. Nå trenger jeg tid til å komme over det som skjedde og fokusere på min helse, både psykisk og fysisk, skriver Perry i uttalelsen.

Perry klarte å flykte fra bilen da passasjeren utløste eksplosjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer