- Et mirakel

De siamesiske tvillingene Ibrahim Mohammed og Ahmed (2) får forlate sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en måned siden de to egyptiske guttene ble bragt til Childrens Medical Centre i Dallas for å gjennomgå den omfattende og farlige operasjonen. Guttene var vokst sammen i hodet, og delte flere viktige blodårer. En separasjon kunne koste en eller begge livet.

Men en måned etter er de to guttene i god form, og snart klare for å dra fra sykehuset.

- Tatt i betraktning de dårlige oddsene de hadde før operasjonen har disse guttene klart seg bemerkelsesverdig bra. Så mange ting kunne gått galt, men det gjorde det ikke, sier dr. James Thomas ved sykehuset til Reuters.

High five

De to små brødrene er nå sterke nok til å sitte oppreist i senga, de kaster slengkyss til pleierne, spiller tamburin og gir legene «high-five».

Faren tok til tårene under pressekonferansen i går. Gjennom en tolk sa han at operasjonen er et mirakel. Om ikke lenge skal sønnene få forlate sykehuset.

- Jeg håper å kunne ta dem med til Egypt med dem gående på sine egne bein, sa faren.

Gutetne har unngått mange av de potensielle farene etter operasjonen som blodpropp, infeksjoner og hjernehevelse, alt kunne kostet dem livet.

Operasjonen kostet 2 millioner dollar, utgiftene blir dekket av veldedige organisasjoner. I tillegg har mange av helsepersonellet jobbet gratis.

ETTER: En måned etter operasjonen i Dallas er brødrene klare til å forlate sykehuset.
FØR: Brødrene delte flere viktige blodårer, og risikerte store helseproblemer dersom de ikke ble operert.