Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiåring savnet siden 2009 funnet drept

- Et monster fins frem­deles der ute

Familien er knust, sier politiet.

FUNNET DREPT: Lindsey Baum forsvant da hun var ti år gammel. Nå er hun funnet død i et avsidesliggende område i staten Washington. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Lindsey Baum forsvant da hun var ti år gammel. Nå er hun funnet død i et avsidesliggende område i staten Washington. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de mest omtalte forsvinningssakene i nordvestlige USA har fått en trist foreløpig avklaring: Lindsey Baum, som forsvant som tiåring i 2009, er bekreftet drept. Men fremdeles er ingen mistenkt i saken, melder CBS News.

- Et monster fins fremdeles der ute, konstaterer Vickie Raines, fylkeskommisjonær i Baums hjemfylke Grays Harbor i delstaten Washington, på Facebook.

Sheriffen i fylket, Rick Scott, sa på en pressekonferanse torsdag at Lindseys familie er «knust» over beskjeden om at jenta er funnet drept, ifølge People.

- De hadde bedt for at vi skulle finne henne i live og få henne hjem. Dette var ikke utfallet familien ønsket å få overbrakt, sa han.

DUSØR: Familien utlovet 35 000 dollar (250 000 kroner) for opplysninger som kunne lede til oppklaring av saken. Foto: Privat
DUSØR: Familien utlovet 35 000 dollar (250 000 kroner) for opplysninger som kunne lede til oppklaring av saken. Foto: Privat Vis mer

På hjemveien

Lindsey, som nylig var flyttet med moren og broren fra Tennesse, forsvant 26. juni 2009, på vei hjem fra ei venninne.

Et stort søk ble satt i gang. Moren Melissa kjørte i timevis rundt på hjemstedet, småbyen McCleary, i håp om å finne datteren.

Saken fikk omtale over hele USA, og et nummer av People hadde Lindsey på forsiden.

Men på tross av den brede og langvarige etterforskningen, og en utlovet dusør på 30 000 dollar (250 000 kroner) for avgjørende informasjon, lyktes ingen i å gi svar på hva som var skjedd med jenta.

FBI koblet inn

I september i fjor fant jegere det som kunne være menneskelevninger i et avsidesliggende område øst i delstaten. Resultatet av analysene foreligger nå, og det er ingen tvil om at det er Lindsey som er funnet, drept.

MINNEORD: Familien må nå avfinne seg med at Lindsey er funnet drept, og at gjerningsmannen fremdeles går fri. Foto: Privat
MINNEORD: Familien må nå avfinne seg med at Lindsey er funnet drept, og at gjerningsmannen fremdeles går fri. Foto: Privat Vis mer

- De siste ni åra har vi ikke vært i stand til å si hva dette var for noe, ut over at dette var et savnet barn. Nå er sannheten at vi må finne en drapsmistenkt, sa sheriff Scott på pressekonferansen.

Også Scott bruker ordet «monster» om den ukjente gjerningsmannen.

Etterforskere fra det regulære politiet og FBI gjennomsøker nå funnområdet i jakt på spor som de håper kan gi dem et gjennombrudd.

I søkelyset

Selv om ingen er mistenkt i saken, har politiet i åras løp fattet spesiell interesse for flere menn:

Overvåkingsvideoer viser en hvit trailer og en mann som går inn i en dagligvarebutikk samme kveld som Lindsey forsvant.

Politiet ransaket butikken, et lagerrom og bopelen tilhørende en mann som drev sin virksomhet på veistrekningen mellom Lindseys venninne og hjem.

I fjor sommer uttalte sheriff Scott at han ønsket å sjekke ut en eventuell forbindelse mellom forsvinningen og tre eldre brødre som var blitt arrestert i Seattle, siktet for besittelse av barneovergrepsbilder samt annet materiale som tydet på at de har en lang historie med å forgripe seg på barn.

SIMULERT ALDRING: Politiet laget et bilde som simulerte Lindseys utseende som 14-åring, i håp om at det ville bidra til at noen gjenkjente jenta. Foto: Privat
SIMULERT ALDRING: Politiet laget et bilde som simulerte Lindseys utseende som 14-åring, i håp om at det ville bidra til at noen gjenkjente jenta. Foto: Privat Vis mer

Ingen forbindelse

En fjerde bror bodde en halvtimes kjøretur fra McCleary, og politiet ransaket hjemmet hans.

- De ville hatt mulighet til å være i området på tidspunktet da Lindsey forsvant. De ville så visst ha vært typen personer som ville ha forbrutt seg mot ei jente på hennes alder, sa sheriffen.

Men sporet ledet ingensteds. Et flygeblad om Lindsey ble funnet i brorens hjem, men noen ordentlig forbindelse ble ikke etablert til forsvinningen.

Politiet fortsetter å be publikum om hjelp til å løse saken.

- Noen der ute vet hvem som gjorde dette, og hvordan dette skjedde, sa sheriff Scott.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media