Svarer på strippe-utspill:

- Et motbydelig syn

Under G7-møtet tidligere denne uka spøkte Boris Johnson og flere av topplederne på Vladimir Putins bekostning. Nå svarer den russiske presidenten.

BAR OVERKROPP: Verdenslederne spøker om Putins bildeseanse i bar overkropp. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jakker på, jakker av? Skal vi ta av oss klærne, spurte Boris Johnson før alle topplederne skulle ta et uoffisielt bilde i forbindelse med G7-møtet i de østerrikske alpene.

Canadas statsminister Justin Trudeau svarte at det ville være nødvendig med «en ridetur med bar overkropp på hest» for å få det til, en henvisning til Putins velregisserte bildeseanser fra tidligere år der han er blitt avbildet ridende på hest, med bar overkropp.

Se situasjonen øverst i saken.

HEST: Vladimir Putin på sin relativt høye hest tilbake i 2009. Foto: REUTERS/RIA Novosti/Pool/Alexei Druzhinin/File Photo
HEST: Vladimir Putin på sin relativt høye hest tilbake i 2009. Foto: REUTERS/RIA Novosti/Pool/Alexei Druzhinin/File Photo Vis mer
ER: Presidenten avbildet i de sibirske skoger i 2009. Foto: AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININ
ER: Presidenten avbildet i de sibirske skoger i 2009. Foto: AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININ Vis mer
"BEST": Den russiske presidenten på svømmetur etter en tur på hesteryggen. Foto: NTB Scanpix
"BEST": Den russiske presidenten på svømmetur etter en tur på hesteryggen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Putin svarer

Ifølge flere medier, deriblant Independent, har den russiske presidenten nå kommet med et svar på utspillene fra Johnson og Trudeau. Det skjedde i forbindelse med et besøk til Turkmenistan onsdag.

- Jeg vet ikke hvordan de planla å strippe, over eller under midjen. Jeg tror det uansett ville ha vært et motbydelig syn, sa Putin på en pressekonferanse under besøket.

Han fulgte opp med å komme med råd til G7-lederne:

- De bør trene og drikke mindre for å kunne oppnå harmoni mellom kropp og sjel, uttalte han ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Innrømmelse

Putin har gjennom en årrekke villig vekk posert i villmarka - sammen med utrydningstruede dyrearter, på fisketur i bar overkropp, og halvt smilende, sittende i trær.

Til tross for at en talsmann for presidenten tidligere har innrømmet at minst en av stuntene var planlagt, gikk Putin så langt som at han sa at flere av bildene ikke var tatt «naturlig», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Poseringsbildene var til og med litt drøye, innrømmet han for flere år siden.

Putin har vært svært opptatt av å dyrke et macho bilde av seg sjøl, også ved at han gjennom sin biografi «Ot Pervogo Litsa» har fortalt at han alltid har vært en rampete gutt som drev med kampsport og utøvde vold som liten.

- Selvfølgelig er stuntene overdrivelser. Og jeg er rasende på grunn av det, sa han til den anerkjente journalisten, redaktøren og forfatteren Masha Gessen, som han inviterte til et møte i Kreml etter at hun fikk sparken fra sin jobb i magasinet Vokrug Sveta.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer