MØTTES I DAG: Justisminister Knut Storberget (t.h) og forbundsleder Arne Johannessen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
MØTTES I DAG: Justisminister Knut Storberget (t.h) og forbundsleder Arne Johannessen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

- Et møte med svært høy temperatur

Storberget og Johannessen luftet frustrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Et møte med svært høy temperatur der begge parter fikk luftet sin frustrasjon og sine behov, sier Arne Johannessen, lederen i Politiets Fellesforbund, til Dagbladet.no.

Han møtte i dag justisminister Knut Storberget.

Før møtet var Storberget irritert fordi han mener fagforeningen utnytter tragiske enkeltsaker i den pågående lønnskampen.

- Jeg forstår at Bolstads formulering i en akutt situasjon som dette kan virke feilplassert. Hvis det oppfattes slik er det uakseptablet. Men det var ikke hans intensjon å bruke en tragisk situasjon til å slå politisk mynt, sier Johannesen.

Bolstad uttalte seg etter at Jonas Pedersen (31) ble slått ned og drept på gata i Oslo sentrum.

Høyt under taket
Johannesen vil ikke si så mye om hva de to snakket om konkret på møtet i dag.

- Men det var høyt under taket, sier han.

Justisminister Knut Storberget sier til Dagbladet.no at han er glad for at Johannessen tok til ordet at uttalelsen ikke var akseptabel.

- Det er veldig ryddig av ham. For å si det sånn: Jeg var veldig klar under møtet. Jeg er fornøyd med at en så stor og viktig fagforening håndterer dette på denne måten, sier Storberget, som ikke ønsker å lage noen karakteristikk på hvordan Johannessen oppførte seg under møtet.

- Må padle i samme retning
Johannessen synes møtet var konstruktivt også med tanke på tiden fremover.

- Møter som dette har en positiv side ved at vi kan diskutere saken og forhandlingene.

På nyåret vil Politiets Fellesforbund møte både Knut Storberget og Heide Grande Røys.

- Jeg er optimistisk. Det vi alle ønsker er flere folk på jobb, slik at vi kan gi publikum en best mulig polititjeneste, sier fagforeningslederen, som opplever at han har stor støtte blant folket, på tross av alle påstander som har blitt framstilt i media.

- For å sitere Storberget selv: Vi sitter begge i samme kajakk og da er det en fordel om vi padler i samme i retning, sier Johannessen.