<strong>GAMLE VENNER:</strong> Fotballegenden Diego Maradona besøkte revolusjonslegenden Fidel Castro i Havanna lørdag. Foto: Granma
GAMLE VENNER: Fotballegenden Diego Maradona besøkte revolusjonslegenden Fidel Castro i Havanna lørdag. Foto: Granma Vis mer

- Et møte mellom gamle venner

Fotballegenden Diego Maradona besøkte Fidel Castro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen for den cubanske revolusjonen og landets leder fra 1959 til 2006, Fidel Castro, fikk lørdag besøk av den argentinske fotballegenden Diego Maradona i den cubanske hovedstaden.

Fra Venezuela Ifølge en pressemelding fra den cubanske ambassaden i Norge kom Maradona til Havanna direkte fra Caracas. Der besøkte han Montaña-kasernen hvor tidligere president Hugo Chávez er stedt til hvile. Maradona møtte også president Nicolás Maduro.

Møtet mellom den tidligere fotballstjernen og Fidel var en vennskapelig og fruktbar samtale mellom gamle venner, ifølge pressemeldingen.

Behandlet på Cuba Maradona har besøkt den karibiske øya flere ganger. I 2000 kom en sterkt overvektig Maradona til Cuba for å få behandling for sitt mangeårige kokainmisbruk og sine andre helseproblemer. I 2004 kom han tilbake etter å ha blitt hasteinnlagt på sykehus i Argentina med alvorlige hjerte- og lungeproblemer. Castro uttalte da at han var en venn og beundrer av Maradona.

Året etter intervjuet Maradona Castro for sitt TV-show «Nr. 10's kveld».

Gjensidig beundring Maradona har også uttrykt beundring for den cubanske revolusjonslederen, og har etter sigende en tatovering av Castros ansikt på en legg.

Med Maradona som kaptein ble Argentina verdensmester i 1986, og kom til finalen i 1990. Han la opp som fotballspiller i 1997. I 2000 kåret FIFA han og brasilianeren Pelé til de største fotballspillerne gjennom tidene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer