- Et musepiss i havet

- Dette betyr ingenting for den norske konkurranseevnen. Det er bare et musepiss i havet, sier investor Øystein Stray Spetalen.

TILTAKSLØST: Investor Øystein Stray Spetalen feller en knusende dom over regjeringens tiltakspakke for næringslivet. Foto: Heiko JungeFoto: Heiko Junge / SCANPIX
TILTAKSLØST: Investor Øystein Stray Spetalen feller en knusende dom over regjeringens tiltakspakke for næringslivet. Foto: Heiko Junge Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no) Investor Øystein Stray Spetalen feller en knusende dom over statsminister Jens Stoltenbergs tiltakspakke for næringslivet som skal gi næringslivet i fastlands-Norge 3 milliarder kroner i skattelette.

- Dette betyr bare noe for 10 — 15 bedrifter. For alle andre vil det nesten ikke ha noen betydning. Dette betyr ingenting for den norske konkurranseevnen. Det er bare et musepiss i havet, er investor Øystein Stray Spetalens reaksjon på statsminister Jens Stoltenbergs tiltakspakke for næringslivet søndag.

- Det vil være noen som får litt mindre skatt?

- Selskapsskatten senkes bare fra 28 til 27 prosent. Det vil bli mindre skatt for selskaper som Telenor, Statkraft og DnB, men det økte overskuddet vil bare gå til økt utbytte, og det meste havner tilbake i statskassen, sier Spetalen til HegnarOnline.

Spetalen er oppgitt og peker på det egentlige problemet.

- Det er kostnadsnivået som er det store problemet i Norge. Norske arbeidere må ha høye lønninger for å kunne betale de høye utgiftene til matvarer, bil, bo, skatter og avgifter, som er 2 — 3 ganger høyere i Norge enn i andre land. Det er helt forferdelig for vanlige folk, fortsetter Spetalen.

- Hva burde regjeringen ha gjort?

- Begynn med å fjerne importvernet for matvarer. Det vil senke matvareprisene. Importvernet gjør det umulig for utenlandske matvarekjeder å etablere seg i Norge. De har ikke en sjans. Fjern importvernet, nesten roper Spetalen i andre enden av telefonen.

Les også: Spetalen inn i REC-styret