Hevder han er «pasient null»:

- Et mysterium

Amerikanske myndigheter spekulerer nå i om det første tilfellet av omikron-varianten ble påvist i USA.

FØRSTE TILFELLET?: New York Times hevder en amerikansk mann kan være den aller første omikron-pasienten i verden. Han skal ha blitt smittet på en konferanse på Manhattan i New York. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
FØRSTE TILFELLET?: New York Times hevder en amerikansk mann kan være den aller første omikron-pasienten i verden. Han skal ha blitt smittet på en konferanse på Manhattan i New York. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Omikron-varianten påvises i stadig flere land, og her i Norge har det allerede blitt påvist flere smittetilfeller av virusvarianten som trolig er mer smittsom enn deltavarianten, men som per nå ikke synes å gi noe mer alvorlig sykdom.

29. november kunne Verdens helseorganisasjon (WHO) meddele i en pressemelding at de kategoriserte virusvariantens mutasjoner som svært bekymringsfulle.

- Omikron har et antall spike-mutasjoner som er uten sidestykke, hvorav noen er svært bekymringsfulle med tanke på deres potensielle innvirkning på pandemiens utvikling, het det i en uttalelse fra WHO.

Hevder å være pasient null

Flere land har i ettertid innført reiserestriksjoner fra Sør-Afrika, hvor det første utbruddet antas å ha forekommet. Nå hevdes det at varianten kan ha spredt seg i USA allerede før det første tilfellet ble påvist i Sør-Afrika.

26. november endret USA sine reiserestriksjoner, og uka før, 19.-21. november var 53 000 mangafantaster samlet på et arrangement på Manhattan i New York.

I etterkant av arrangementet var det flere som hadde blitt syke, og i forrige uke ble testene analysert. De viste at 30 år gamle Peter McGinn var blitt smittet med omikron.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer