Frp protesterer mot bompenger, men foreslår egenbetaling for skolemat

- Et nivå av hykleri

Fremskrittspartiet mener det er blitt for dyrt for folk flest å kjøre bil, men foreslår selv å la foreldre betale inntil 500 kroner i måneden for skolemat til barna.

HYKLERI: SV-leder Audun Lysbakken mener Sylvi Listhaug og Frps forslag om egenbetaling for skolemat avslører et «nivå av hykleri». Her er de to fanget i en tidligere duell i vandrehallen på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen
HYKLERI: SV-leder Audun Lysbakken mener Sylvi Listhaug og Frps forslag om egenbetaling for skolemat avslører et «nivå av hykleri». Her er de to fanget i en tidligere duell i vandrehallen på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et nivå av hykleri her, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

- På den ene siden prøver Frp desperat å fraskrive seg ansvaret for økte bomutgifter og late som de vil gjøre det gratis å kjøre gjennom bomringene. På den andre siden er historien om Frp i regjering en historie om økte egandeler, sier Lysbakken og fortsetter:

- Det er blitt økte barnehagepriser, økte egenandeler for kronikere og nå mener Frp altså at det ikke er noe problem for familiene å betale mellom 300 og 500 kroner per barn hver måned for skolemat.

Nei til gratis mat

Stortingets utdanningskomité avga denne uka innstilling til et SV-forslag om gratis skolemat. Der går det fram at regjeringspartiene og dermed stortingsflertallet sier nei til forslaget om at alle skoleelever skal få et gratis, enkelt og sunt måltid hver dag.

Høyre, Frp, Venstre og KrF vil i stedet at det skal være opp til hver enkelt skole og hver enkelt kommune å ta stilling til slike forslag.

- Det bør være rom for ordninger både med og uten egenandel, men det er viktig at barn fra lavinntektsfamilier skjermes dersom det er egenandeler, skriver de fire regjeringspartiene i innstillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer