- Et nødvendig oppgjør med ondskapen

Sier Jens Stoltenberg om tiltalen mot Anders Behring Breivik.

- OPPGJØR MED ONDSKAPEN: - Det blir en tøff og krevende tid. Tiltalen speiler brutaliteten i terrorangrepene. Men rettssaken er vårt oppgjør med ondskapen - og den må gjennomføres, sier Jens Stoltenberg. Foto: Thomas Haugersveen
- OPPGJØR MED ONDSKAPEN: - Det blir en tøff og krevende tid. Tiltalen speiler brutaliteten i terrorangrepene. Men rettssaken er vårt oppgjør med ondskapen - og den må gjennomføres, sier Jens Stoltenberg. Foto: Thomas Haugersveen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiltalen mot Anders Behring Breivik gir bare en forsmak på hva som er i vente når rettssaken starter. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier mange har en tøff tid i vente.

- Det blir en tøff og krevende tid. Tiltalen speiler brutaliteten i terrorangrepene. Men rettssaken er vårt oppgjør med ondskapen - og den må gjennomføres, sier Stoltenberg til NTB.

Statsministeren vil ikke kommentere innholdet i tiltalen eller påtalemyndighetens vurdering av hvilke ofre som blir navngitt.

- Det kan skape uklarhet. Politikere bør ikke mene noe om hvem som skal straffes eller hva den enkelte bør tiltales for, sier Stoltenberg.

Oppfølging Helsedirektoratet har skrevet et brev til landets fylkesmenn, der det kommer fram at pårørende og etterlatte etter 22. juli har fått for dårlig oppfølging.

I flere kommuner viser det seg at oppfølgingen av søsken og foreldre, men også etterlatte har vært mangelfull. Det har også vært manglende ivaretakelse «ved endrede helsemessige og psykososiale behov», framgår det av brevet som Aftenposten har fått tilgang til.

Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog peker blant annet på at kontaktpersonene i flere kommuner ikke lenger er aktive og at relasjonene flere steder ikke har fungert av ulike årsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer