Donald Trump og Kim Jong-un:

- Et nytt symbolsk skritt i Trumps spontane stil

Det var et stort skritt for Donald Trump. Ekspertene er uenige om steget inn i Nord-Korea er like stort for resten av verden. USA-kjenner Ole Moen tror imidlertid ikke at det gjorde verden til et tryggere sted.

PÅ BESØK: Donald Trump blir USAs første president som krysser grensa over til Nord-Korea. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump fikk i dag ta noen skritt inn i Nord-Korea, sammen med landets leder, Kim Jong-un. Det er første gang en amerikansk president får komme inn i landet.

- Det er gjort stor framgang, det er oppstått storartede vennskap, og dette vennskapet er i særdeleshet storartet, sa Trump, som la til at dette er en stor dag for hele verden.

- Men var det et steg i riktig retning?

- Det er klart at det var det, om man ønsker en forståelse mellom Nord-Korea og USA, sier Stein Tønnesson, Asia-forsker ved Institutt for Fredsforskning (PRIO), til Dagbladet.

- Om man mener at Nord-Korea er et land man ikke ønsker noen avtale med, var det et skritt i gal retning, fortsetter han, og legger til at han selv er tilhenger av en bedre tilnærming mellom USA og Nord-Korea, fordi har tror det er bra for verdensfreden.

Et stort skritt var imidlertid ikke dagens vandring inn i diktator Kims rike, mener forskeren.

- Det store steget ble tatt i Singapore, da de møttes for første gang - for siden da har de opprettholdt kontakten. Steget i Nord-Korea i dag var et nytt symbolsk skritt i Trumps spontane stil, sier Tønnesson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer