Vold mot politiet:

- Et økende problem at ungdom går til angrep på politiet

De siste ukene har det blitt meldt om en rekke voldsepisoder mot politiet. - Utviklingen er bekymringsfull, sier leder i Oslo Politiforening, Kristin Aga.

VOLD MOT POLITIET: Natt til fredag ble en mann i 20-åra knivstukket i Oslo sentrum. Da politiet kom til stedet ble politiet møtt av flere personer som var aggressive mot dem. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VOLD MOT POLITIET: Natt til fredag ble en mann i 20-åra knivstukket i Oslo sentrum. Da politiet kom til stedet ble politiet møtt av flere personer som var aggressive mot dem. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste to ukene har Dagbladet registrert fem episoder hvor det har blitt utøvd vold mot offentlig politibetjenter. Seinest natt til fredag måtte politiet håndtere en episode hvor tre personer var aggressive mot dem.

I flere episoder er det unge folk som tyr til vold.

- Mine tillitsvalgte rapporterer at det er et økende problem at ungdom fra 18 år og nedover tyr til vold mot politiet, sier leder i Oslo Politiforening, Kristin Aga, til Dagbladet.

John Roger Lund, leder for politiets enhet øst i Oslo, forteller også til Dagbladet at det har vært en økende registrering av episoder med aggressive ungdom den siste tiden.

Les om de forskjellige episodene lenger ned i saken.

Episoden på Lambertseter skole

Aga viser i all hovedsak til voldsepisoden på Lambertseter onsdag hvor en politibetjent ble tatt kvelertak på og slått av elever ved skolen i 14-15 årsalderen.

Patruljene som kom for å bidra ble også møtt med vold. Tre elever er tatt inn til avhør av politiet.

- Når en 14-åring tar kvelertak på politiet så bør det være et signal på at hele samfunnet bør stoppe opp og gjøre noen refleksjoner. Da er terskelen nådd, og det hjelper ikke lenger å forebygge, sier Aga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer