- Et område like stort som Spania med solceller kan dekke hele verdens energibehov

Elon Musk er blant dem som har stor tro på solenergi.

FORNYBART: Solceller vil bli en viktig energikilde i framtida, og mer effektive solceller er under utvikling. Her fra en park i Spania. Foto: Reuters / NTB Scanpix / Marcelo del Pozo
FORNYBART: Solceller vil bli en viktig energikilde i framtida, og mer effektive solceller er under utvikling. Her fra en park i Spania. Foto: Reuters / NTB Scanpix / Marcelo del Pozo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk flest tenker kanskje på hytta uten innlagt strøm og med et slitent batteri på veggen når de tenker på solcellepanel.

Men, teknologien er kommet lenger enn som så, og en av dem som nylig har vært ute og kjempet solcellekraftas sak er Tesla-gründer og visjonær Elon Musk.

For under et par opptredener den siste tida har Musk gitt oss en liten wow-opplevelse.

Solcellekraft Under et intervju med fagforeningen for amerikanske geofysikere fortalte Musk at om man i USA dekket et lite hjørne av delstatene Utah eller Nevada med solcellepaneler, ville man kunne dekke hele USAs energibehov.

Under klimakonferansen i Paris holdt Musk et foredrag på Patheon-Sorbonne-universitetet i Paris, der han også overførte det hele til Europa.

- Om det eneste energikilden vi hadde var solceller, kunne vi dekket hele Europas energibehov ved å bare bruke en liten del av Spania, uttalte Musk, ifølge Tech Insider.

Det høres nærmest urealistisk ut med tanke på hvor mye energi verden bruker, men tanken er langt fra fremmed. Flere studier har sett på hvor stor landareal med solcellepaneler man vil trenge for dekke jordas energibehov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer