- Et ondsinnet spark mot tingrettsdommeren

Advokaten til tingrettsdommeren raser mot at arbeidsgiveren vil suspendere den sexsiktede mannen. Arbeidsgiveren vil ikke gi ham lønn.

MENER ARBEIDSGIVER FORHÅNDSDØMMER: Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede tingrettsdommeren, mener Domstoladministrasjonen forhåndsdømmer hans klient når de ønsker å suspendere ham.

Foto: Henning Lillegård
MENER ARBEIDSGIVER FORHÅNDSDØMMER: Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede tingrettsdommeren, mener Domstoladministrasjonen forhåndsdømmer hans klient når de ønsker å suspendere ham. Foto: Henning LillegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Domstol- administrasjonen ba i går Justisdepartementet suspendere tingrettsdommeren som er siktet for å ha antastet en jente (11) på lokaltoget til Holmlia og for å ha sex-chattet med mindreårige på internett.

- Dette er et ondsinnet spark mot min klient. Han har hele tida presisert at det ikke er aktuelt å tjenestegjøre som dommer så lenge han er under etterforskning. Dette kunne løst seg med dialog, sier Tor Erling Staff, som forsvarer mannen i 60-åra.

Siktede har til politiet forklart at hendelsen på toget var et uhell og at det hele var i forskningøyemed. Mannen ble torsdag løslatt fra varetekt, men Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistanke mannen for forholdene.

- Ekstremt overraskende Staff mener arbeidsgiveren med sitt krav bidrar til å forhånsdømme mannen tidlig i en etterforskning og at de gir uttrykk for at mannen ønsker å gå på jobb.

- Min klient synes dette er ekstremt overraskende, sier Staff.

Han har til mandag klokka 12 å komme med en uttalelse til departementet.

- Vi mener det ikke er grunnlag for å suspendere ham i forhold til lovens vilkår eller faktum i saken, sier advokaten, som mener en permisjon ville vært mer riktig.

Vil ikke gi lønn Det synes ikke Domstoladministrasjonen, som står på sitt.

- Alternativet i denne saken ville vært permisjon med lønn, men det ønsker ikke vi å gi i slike saker. Dette er en alvorlig siktelse der vi mener en suspensjon er det riktige. Vi mener også det oppfyller lovens krav, sier informasjonsdirektør Erling Moe til Dagbladet.