- Et ondsinnet spark mot tingrettsdommeren

Advokaten til tingrettsdommeren raser mot at arbeidsgiveren vil suspendere den sexsiktede mannen. Arbeidsgiveren vil ikke gi ham lønn.

MENER ARBEIDSGIVER FORHÅNDSDØMMER: Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede tingrettsdommeren, mener Domstoladministrasjonen forhåndsdømmer hans klient når de ønsker å suspendere ham.

Foto: Henning Lillegård
MENER ARBEIDSGIVER FORHÅNDSDØMMER: Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede tingrettsdommeren, mener Domstoladministrasjonen forhåndsdømmer hans klient når de ønsker å suspendere ham. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Domstol- administrasjonen ba i går Justisdepartementet suspendere tingrettsdommeren som er siktet for å ha antastet en jente (11) på lokaltoget til Holmlia og for å ha sex-chattet med mindreårige på internett.

- Dette er et ondsinnet spark mot min klient. Han har hele tida presisert at det ikke er aktuelt å tjenestegjøre som dommer så lenge han er under etterforskning. Dette kunne løst seg med dialog, sier Tor Erling Staff, som forsvarer mannen i 60-åra.

Siktede har til politiet forklart at hendelsen på toget var et uhell og at det hele var i forskningøyemed. Mannen ble torsdag løslatt fra varetekt, men Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistanke mannen for forholdene.

- Ekstremt overraskende Staff mener arbeidsgiveren med sitt krav bidrar til å forhånsdømme mannen tidlig i en etterforskning og at de gir uttrykk for at mannen ønsker å gå på jobb.

- Min klient synes dette er ekstremt overraskende, sier Staff.

Han har til mandag klokka 12 å komme med en uttalelse til departementet.

- Vi mener det ikke er grunnlag for å suspendere ham i forhold til lovens vilkår eller faktum i saken, sier advokaten, som mener en permisjon ville vært mer riktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer