- Et ondsinnet spark mot tingrettsdommeren

Advokaten til tingrettsdommeren raser mot at arbeidsgiveren vil suspendere den sexsiktede mannen. Arbeidsgiveren vil ikke gi ham lønn.

MENER ARBEIDSGIVER FORHÅNDSDØMMER: Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede tingrettsdommeren, mener Domstoladministrasjonen forhåndsdømmer hans klient når de ønsker å suspendere ham.

Foto: Henning Lillegård
MENER ARBEIDSGIVER FORHÅNDSDØMMER: Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede tingrettsdommeren, mener Domstoladministrasjonen forhåndsdømmer hans klient når de ønsker å suspendere ham. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Domstol- administrasjonen ba i går Justisdepartementet suspendere tingrettsdommeren som er siktet for å ha antastet en jente (11) på lokaltoget til Holmlia og for å ha sex-chattet med mindreårige på internett.

- Dette er et ondsinnet spark mot min klient. Han har hele tida presisert at det ikke er aktuelt å tjenestegjøre som dommer så lenge han er under etterforskning. Dette kunne løst seg med dialog, sier Tor Erling Staff, som forsvarer mannen i 60-åra.

Siktede har til politiet forklart at hendelsen på toget var et uhell og at det hele var i forskningøyemed. Mannen ble torsdag løslatt fra varetekt, men Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistanke mannen for forholdene.

- Ekstremt overraskende Staff mener arbeidsgiveren med sitt krav bidrar til å forhånsdømme mannen tidlig i en etterforskning og at de gir uttrykk for at mannen ønsker å gå på jobb.

- Min klient synes dette er ekstremt overraskende, sier Staff.

Han har til mandag klokka 12 å komme med en uttalelse til departementet.

- Vi mener det ikke er grunnlag for å suspendere ham i forhold til lovens vilkår eller faktum i saken, sier advokaten, som mener en permisjon ville vært mer riktig.

Vil ikke gi lønn Det synes ikke Domstoladministrasjonen, som står på sitt.

- Alternativet i denne saken ville vært permisjon med lønn, men det ønsker ikke vi å gi i slike saker. Dette er en alvorlig siktelse der vi mener en suspensjon er det riktige. Vi mener også det oppfyller lovens krav, sier informasjonsdirektør Erling Moe til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer