Et øyeblikks glede i sorgen

Sorgen på åstedet ble avbrutt av et øyeblikks lettelse og applaus da Terje Mjålands venner og nærmeste fikk beskjeden om at en mann var pågrepet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terje Mjålands kjæreste og hans foreldre kom til åstedet ved 21-tida. Der ventet allerede mange av Terjes venner fra døvemiljøet i Oslo. De slo ring om minnestedet, der en rekke tente lys, hilsener og blomster hadde blitt samlet løpet av dagen.

-  Døvemiljøet er så tett at hver eneste en er en bror, Terjes venner og nærmeste er preget av fortvilelse, savn og tap, sa døveprest Asgeir Straume. Tidligere i går holdt han en minnevake over Terje Mjåland i Døvekirken på Fagerborg.

Like etter at foreldrene hadde forlatt minnestedet på Bislett, kom beskjeden om at en mann var pågrepet og siktet for drapet. Da ble sorgen et øyeblikk avbrutt av jubel og lettelse. Folk omfavnet hverandre, klappet og hevet armene i været.

Men stemningen stilnet raskt hen. Selv om gjerningsmannen kan være tatt, vil Terje aldri mer være blant dem.

En gul rose

I går natt kom de første vennene til minnestedet for Terje Mjåland. Da lå en enslig gul rose, et stearinlys og en hilsen fra kjæresten på minnestedet.

-  Jeg hadde aldri trodd jeg skulle miste en venn på denne måten. Det er vanskelig. Men vi har mange gode minner som vi snakker om nå. Mest av alt tenker vi på foreldrene og kjæresten hans, sier Terje Halvorsen (26) fra Skien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer