Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et palestinsk barn ble første offer

Israelsk bakkeinvasjon i gang.

INN I GAZA:Israelske soldater har stått klare i en uke. I kveld gikk de inn i Gaza. Foto: AFP/Sky News/SCANPIX
INN I GAZA:Israelske soldater har stått klare i en uke. I kveld gikk de inn i Gaza. Foto: AFP/Sky News/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASHKELON (Dagbladet.no): Israel har i kveld tatt seg inn i Gaza med soldater og militære kjøretøy.
Sky News viser bilder av soldater som tar seg inn i Gaza.

Et palestinsk barn var den første til å bli drept av ild fra de israelske stridsvognene, melder helsepersonell.

Like etter bakkeinvasjonen ble det meldt om at det var skyting mellom de israelske bakkesoldatene og Hamas, melder Haaretz.

Hamas sier ifølger Reuters at de har skutt og drept israelske soldater.

Kort tid etter ber den palestinske hovedforhandleren om våpenvhile, ifølge CNN.

Stått klare i en uke
10 000 soldater har stått klare i grenseområdene siden angrepene startet forrige lørdag. I ettermiddag startet skytingen med artilleri mot Gaza.

- Vi har gått inn i Gaza med bakkestyrker, og vil fortsette så lenge det trengs, sier Major Anital Leibovich talskvinne for den israelske hæren til Sky News.

Hun sier at den israelske hæren vil gå etter Hamas' infrastruktur, tunnelene og bunkerene som brukes til å frakte og oppbevare våpen. De vil også ødelegge stedene der Hamas skyter raketter inn i Israel.

- Dessverre var det ikke vi som valgte å havne i denne situasjonen, det er Hamas som har bombet oss dag etter dag, natt etter natt i åtte år, sier hun.
Langvarig operasjon
Leibovich sier bakkeangrepet er en "langvarig operasjon", men vil ikke tidfeste det nærmere.
- Alt som er relatert til Hamas er et legitimt mål.

Utenriksminister Ehud Barak sa det samme i en tv-sendt tale i kveld, at operasjonen vil holde på så lenge det er nødvendig.

Leibovich sa til CNN tidligere i dag at Israel kun er ute etter Hamas, ikke å ramme sivile.

Et vitne så en kolonne med militære kjøretøy gå inn nord på Gazastripen, melder Reuters. Kjøretøyene krysset grensen etter mørkets frembrudd og ble fulgt av helikoptre.

Bakkeinvasjonen er en ny fase i angrepet som startet lørdag 27. desember.

Tidligere i dag ble det spredd flyveblader over deler av Gaza hvor budskapet til innbyggerne var å komme seg vekk umiddelbart.

- Styrkene som akkurat nå er på vei inn i Gaze er godt trent i urban krigføring, så vi er svært godt forberedt denne gangen, sier Leibovich til CNN.

Ifølge det israelske forsvaret var topplederne uenige om å sende inn bakkestyrker, skriver AP. En av grunnene til uenigheten er at en slik operasjon kan føre til store tap. En annen grunn er at israelske myndigheter mente at Hamas allerede har lidd store tap og er i ferd med å brekke nakken.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling