- Et parti som ikke viser respekt for mangfold, bør ikke sitte i regjering

Stoltenberg med front mot Frp.

FRONT MOT FRP: Statsminister Jens Stoltenberg dro i gang en 100-timers valgkampinnspurt i Oslo og Lørenskog i går. Et sentralt budskap var: De som ikke vil ha Frp inn i regjering, bør stemme Ap. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FRONT MOT FRP: Statsminister Jens Stoltenberg dro i gang en 100-timers valgkampinnspurt i Oslo og Lørenskog i går. Et sentralt budskap var: De som ikke vil ha Frp inn i regjering, bør stemme Ap. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Jens Stoltenberg er det meste uklart om det borgerlige regjeringsalternativet. Det eneste sikre er at Frp skal inn i regjeringen. Det advarer Stoltenberg på det sterkeste mot.

Vil unngå Frp-politikk  KrF-leder Knut Arild Hareide var blant politikerne som reagerte sterkt på Carl I. Hagens uttalelser i går om de rødgrønnes ansvar for drapet i Ålesund. Hareide kalte det usmakelig.

Front mot Frp Stoltenberg ønsker ikke å kommentere Hagens utspill. Men i sitt budskap til Ap-folket om full mobilisering for å sikre valgseier, var fronten mot Frp tydelig. Ikke bare for partiets økonomiske politikk, men for partiets verdier.

- Valget handler om saker, men også om verdier. Det nye ved dette valget er at vi kan få inn i regjering et parti som knapt noen gang har sagt noe postivt om mangfold. Et parti som ikke viser respekt for mangfold, og som benekter at klimaendringer er menneskeskapte, og som vil oppheve den eneste internasjonale klimavtalen vi har, Kyoto-avtalen, bør ikke sitte i regjering, sier Stoltenberg.

Skremmer med hverandre - KrF og Venstre sier at de skal hindre Frp å få gjennomslag for sin klimapolitikk og asylpolitikk, og så sier Høyre at de skal hindre Frp i å få gjennomslag for sin økonomiske politikk. De driver og garanterer mot hverandre, og skremmer med hverandres politikk for å unngå Frp.

Det beste om de vil unngå Frp-politikk, er å unngå Frp i regjering. Det er litt rart å høre at de som skal sitte i regjering sammen også skremmer med hverandres politikk, og sier «stem på på meg» for da unngår de partnerens politikk. Det er selvmotsigende at de sier at de ønsker å sitte i regjering med Frp, men de skal gjøre alt de kan for å unngå det Frp står for, sier Stoltenberg.
 

Fra Obama til Lørenskog I går kveld var det middag med de store da statsminister Jens Stoltenberg satt til bords med USAs president Barack Obama. I kveld dro Stoltenberg i gang en 100 timers bank-på-døraksjon for å sikre fortsatt regjeringsmakt.

- Innspurten starter nå - Vi skal sette Norges-rekord i husbesøk. 16 000 roser skal deles ut på 100 timer. Det er helt avgjørende for oss å banke på dører. Over 700 000 velgere har ikke bestemt seg. Mange vil lande på Ap når vi forteller om hva vi vil. Inspurten starter nå, den skal vi vinne, lød appellen til hundrevis av rødkledde Ap-folk i Samfunnssalen i Oslo som var klare til aksjon.

Størst på Romerike Deretter gikk turen til Lørenskog på Romerike der målingene nå viser at Ap er størst.

- Nå har det gått fra blått til rødt på Romerike. Jeg satser på at det skjer over hele landet. Nå har vi framgang. Det er 700 000 velgere som ikke har bestemt seg. Mange bestemmer seg de siste timene før valget, og da er jeg opptatt av å fokusere på oppgaven: Å vinne valget. Jeg har aldri sagt at det er lett å vinne valget, men at det er mulig, sier fortsatt kamplysten statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Fortsatt makt - Hva betyr å vinne valget? Å beholde regjeringsmakten sammen med SV og Sp eller at Ap blir største parti?

- Vi har formulert ett mål for dette valget, og det er å vinne valget sammen med de to andre partiene, svarer Stoltenberg. Han er klar over at for å vinne må han kapre en god del av de 700 000 velgerne som ikke har bestemt seg for partivalg.

- Vi skal banke på dører i et omfang som aldri har vært gjort før, og vi har tusenvis av medlemmer som driver valgkamp over hele landet, sier Stoltenberg fortsatt har noen torgmøter igjen før valgdagen.

JAKT: I løpet av 100 timer satser Ap på å kapre flest mulig av de 700 000 velgerne som ennå ikke har bestemt seg. Her maner Jens Stoltenberg til full innsats sammen med leder av Oslo Ap, Jan Bøhler. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
JAKT: I løpet av 100 timer satser Ap på å kapre flest mulig av de 700 000 velgerne som ennå ikke har bestemt seg. Her maner Jens Stoltenberg til full innsats sammen med leder av Oslo Ap, Jan Bøhler. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer