- Et perfekt hopp

SKIEN (Dagbladet): - Vårt hopp var perfekt, alt gikk som det skulle, sier Morten Halvorsen og Trond Jacobsen på satellitt-telefon fra Sydpolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to vil ikke kommentere den tragiske ulykken hvor to amerikanere og en østerriker omkom.

Påkjenningen har vært enorm. Hoppet over Sydpolen startet i 6000 meters høyde i 60 kuldegrader. I fritt fall tilsvarte temperaturen nedimot 140 kuldegrader.

Hoppet først

Morten og Trond hoppet først av de seks hopperne. Derfor har de sannsynligvis sett at fallskjermene til tre av de andre hopperne ikke løste seg ut.

- Forholdene var bra da vi hoppet. Vi ville ikke hoppet om ikke alt var som forutsatt, sa de to til pressetalsmann Yngve Ask i Grenland Fallskjermklubb i går kveld.

De to hopperne er fysisk uskadd etter hoppet, men de er sterkt preget av den tragiske ulykken.
I tre dager vil de fortsatt være i basen på Patriot Hill før de blir fløyet til Chile. Først 17. desember vil de etter planen være tilbake i Norge.

Ukjent årsak

Foreløpig er årsaken til ulykken ukjent. Det er på det rene at to av fallskjermene ikke løste seg ut i det hele tatt, mens den tredje fallskjermen bare løste seg ut delvis. En sjette hopper gjennomførte et vellykket hopp. Alle hopperne var svært erfarne, med over 1000 gjennomførte fallskjermhopp.