- Et populistisk parti som vil bruke mer av landets store oljerikdom

Utenlandske medier vier stor oppmerksomhet til at Fremskrittspartiet kommer i regjering i Norge.

OPPMERKSOMHET: Siv Jensen får mye omtale i utenlandske medier etter at valgresultatet ble klart. Her fra valgvake på Ballroom hos Fremskrittspartiet i går kveld. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
OPPMERKSOMHET: Siv Jensen får mye omtale i utenlandske medier etter at valgresultatet ble klart. Her fra valgvake på Ballroom hos Fremskrittspartiet i går kveld. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blant dem som går lengst, er britiske The Independent.

- Innvandringskritisk parti med bånd til massemorderen Anders Behring Breivik på kurs til å vinne seter i norsk valg, hadde nettutgaven av The Independent. som tittel tirsdag morgen, sammen med bilder av Breivik og Siv Jensen.

- Norges innvandringskritiske Fremskrittsparti ser ut til å være på kurs til å gå inn i regjeringen første gang til tross for partiets tidligere bånd til den dømte massemorderen Anders Behring Breivik som en gang var medlem av den populistiske, høyreorienterte organisasjonen, fortsetter den britiske storavisen.

Frps inntog i regjeringskorridoremne er et gjennomgangstema også i andre engelskspråklige medier.

- Sentrum-høyre-leder Den britiske kringkastingen BBC omtaler Erna Solberg som «sentrum-høyre-leder», men tilføyer at hun forventes å danne regjeringen med «det innvandringskritiske Fremskrittspartiet».

The Guardian skriver at «Norges nye sentrum-høyre-regjering står foran tøffe koalisjonsforhandlinger». Avisen påpeker at den nye regjeringen må forholde seg kritisk både til innvandringspolitikken og offentlige utgifter, men at Solberg i spissen for Høyre også skal forholde seg til «et populistisk parti som ønsker å bruke mer av landets store oljerikdom».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer