- Et preventivt angrep er et selvforsvarsangrep, og bibelen forfekter selvforsvar

Breivik finner belegg for angrepet sitt i bibelen.

FINNER BELEGG: Anders Behring Breivik sier at angrepet var selvforsvar, og at det derfor blir støttet av bibelen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FINNER BELEGG: Anders Behring Breivik sier at angrepet var selvforsvar, og at det derfor blir støttet av bibelen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Siv Hallgren trekker fram Breiviks uttrykte sympati for den katolske kirke når hun spør om hans tanker rundt at han planla en selvmordsaksjon, mens kirken ikke anerkjenner selvdrap.

- Et preventivt angrep er et selvforsvarsangrep, og bibelen forfekter selvforsvar. Jeg har skrevet en del om det i kompendiet og anbefaler deg å sjekke der, forklarer han.

Hallgren ber også Breivik definere norsk kultur, som er noe av det han har påberopt seg å forsvare.

- Hjertet er den norske etniske gruppen. Kulturen er alt som er i Norge fra dørhåndtak og ølmerker til æreskodekser, talemåter og væremåte. Absolutt alt som omgir oss er kultur.

- Hva med norsk litteratur, er du opptatt av det?

- Det er ikke det viktigste for meg. Mener du dikt og skjønnlitteratur, så har jeg jo inkludert noen gode dikt i kompendiet, men skjønnlitteratur er lite interessant, sier han.

(NTB)

- FORFEKTER SELVFORSVAR: Anders Behring Breivik finner belegg for angrepet sitt i bibelen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
- FORFEKTER SELVFORSVAR: Anders Behring Breivik finner belegg for angrepet sitt i bibelen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer