Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Et rått seksuelt begjær»

Aktor krever 1,5 års fengsel for fengselsbetjenten som gjorde innsatt gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet.no): I sin prosedyre i Skien tingrett i formiddag sa aktor, politiadvokat Svein Folkestad, at fengselsbetjenten hadde begått grove overgrep mot kvinnene. Han la ned påstand om fengsel i 1 år og seks måneder for 34-åringen som står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med to innsatte i Skien fengsel.

- Han hadde et rått seksuelt begjær som han så sitt snitt til å dekke i fengselet, sa aktor.

Han fant ingen formildende omstendigheter og nedla en streng straffepåstand på fengsel i halvannet år.

Erstatning

Aktor krever også at tiltalte blir fradømt retten til å arbeide i Kriminalomsorgen for all framtid, og at han må betale erstatning til de fornærmede på tilsammen 185.000 kroner.

Fengselsbetjenten er tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med innsatte.

Den ene av kvinnene ble gravid etter samleiene med fengselsbetjenten og følte seg tvunget til å ta abort i fjor høst. Det tok hun svært tungt.

- Det er et straffeskjerpende moment, sa politiadvokat Svein Folkestad.

Ofre

Flere ganger karakteriserte han de to innsatte som ofre for tiltaltes seksuelle behov:

- Det dreier seg om to innsatte i et norsk fengsel. De var i en sårbar situasjon og ble utsatt for overgrep fra en som har overmakt. Han tok seg til rette og ofrene ble truet til å gjøre som han ville, sa Folkestad.

GJORDE INNSATT GRAVID: Fengselsbetjenten er tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med innsatte.
«RÅTT BEGJÆR»: - Kvinnene ble utsatt for overgrep fra en som har overmakt, sa politiadvokat Svein Folkestad i retten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling