Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et relativt hett spor

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Allerede mandag fikk politiet de første indikasjonene på at en av de to som i dag ble siktet for barnedrapene i Kristiansand, matchet DNA-sporet. Siden har politiet holdt 19- og 21-åringen under oppsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først da politiet i dag fikk svaret på den såkalte kontrollprøven, en ekstra sjekk for å være helt sikre på at man har fullverdig DNA-samsvar, gikk man til pågripelse. Og da skjedde det fort.

- Disse to har hele veien vært et relativt hett spor i saken, men det har også andre vært. Vi har manglet de siste avgjørende bevisene, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

De to ble trukket inn i saken allerede under de første rundspørringene i nabolagene ved Baneheia. Guttene, som bor i nærheten, er lokalkjente i Baneheia, og bruker området ofte til trening. Politiet kjenner ikke til noen forbindelser mellom de to siktede og ofrene.

- Etter at vi mandag fikk indikasjoner på at det kunne være en match, har vi holdt de to under et visst oppsyn, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Han betegner de to guttene som «helt vanlig ungdom».

En lettelse for de pårørende

Den pensjonerte politinspektøren Thor Carsten Pedersen har hele veien vært et bindeledd mellom politiet og de pårørende.

- Vi har holdt jevnlige møter for å sikre at de pårørende fikk informasjon fra politiet først, og ikke fra pressen, sier han til Dagbladet.no.

I går var det et ekstra spesielt møte. Kriminalsjef Arne Pedersen og Asbjørn Hansen fra Kripos kunne fortelle de åtte pårørende at man sannsynligvis var meget nær en pågriupelse i saken. Alt som manglet var en endelig bekreftelse på DNA-prøven.

- De var tydelig lettet. De har nok til tider tvilt på at politiet ville komme i havn i denne saken, men jeg har hele veien sagt at politiet har gode kort på hånden, sier Thor Carsten Pedersen. Han ble i dag oppringt av politiet umiddelbart etter pågripelsen av de to siktede i 13.00-tiden, og kunne bringe budskapet om gjennombruddet videre til de pårørende.