- Et rørende øyeblikk

Hva dronning Elizabeth II sa til Michelle Obama, og hva som egetlig foregikk bak kulissene på G20-møtet.

BARE GODE VENNER: Barack Obama med Italias Silvio Berlusconi og Russlands Dmitrij Medvedev ved sin side under fotoseansen på G20-møtet i går.Foto: REUTERS/SCANPIX
BARE GODE VENNER: Barack Obama med Italias Silvio Berlusconi og Russlands Dmitrij Medvedev ved sin side under fotoseansen på G20-møtet i går.Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det gikk ikke upåaktet hen i media at USAs førstedame, Michelle Obama, la armen rundt dronning Elizabeth II, under mottakelsen på Buckingham Palace.

«Brudd på kutymen», konstaterte amerikanske Time Magazine, med henvisning til at det er strengt forbudt å røre dronningen. Noe Australias daværende statsminister, Paul Keating, fikk erfare i 1992, da han la en geleidende arm rundt midjen på dronningen.

Keating måtte tåle mye kritikk og fikk tilnavnet Trollmannen fra Oz.

Gjensidig og spontantMen da Michelle Obama onsdag denne uken fikk nærkontakt med hennes kongelige høyhet, mente britiske The Times at det var et «rørende øyeblikk».

Ikke bare det, avisen påpeker også at det faktisk var dronning Elizabeth som først la armen rundt fru Obama. Et brudd på kutymen? Neppe, skriver avisen, som til og med har fått kommentarer fra Buckingham Palace.

- Dette var et gjensidig og spontant uttrykk for hvor mye de verdsetter hverandre, dronningen og Michelle Obama, sier en talsmann for det britiske kongehuset til The Times.

Alt tyder nemlig på at «The Obamas» og dronningen fant tonen fra første stund. De småsnakket og lo, og under fotograferingen oppførte de seg nesten som om de var gamle venner, sier de som var tilstede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer