Et rustent vrak

Plymouthen som ble gravd ned som en tidskapsel, for 50 år siden, var blitt til et rustent vrak da den ble gravet opp igjen fredag. Se bildene her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 1957-modell Plymouth som ble gravd ned som en tidskapsel i den amerikanske delstaten Oklahoma for 50 år siden, var blitt til et rustent vrak da den ble gravet opp igjen fredag.

Selv om bilen var støpt inn i betong som var sterkt nok til å beskytte den mot et atomangrep, klarte ikke betongen å hindre at vannet sivet inn og utløste rustangrep.

Les også: «Graves opp etter 50 år under jorda» og Opp av jorda etter 50 år.

Alle som håpet å finne en skinnende ubrukt veteranbil komplett med 50-tallets finner, var dypt skuffet. Setene var råtnet, dekkene var uten luft, motoren var blitt en haug med rust, og det var så vidt det var litt krom igjen på karosseriet som var dekket av søle.

Bilen ble begravd på plenen bak rettsbygningen i Tulsa i 1957, og meningen var at oppgravingen skulle være hovedelementet i en seremoni 50 år etter.

Men byens myndigheter fryktet det verste da de fant over en meter vann rundt betonghvelvet da de gravde seg ned tidligere i uka.

Mange av gjenstandene som var lagt inn i bilen som eksempler på tidsånden i 1957, var også ødelagt av elementene, blant dem noen bokser Schlitz øl og en kanne blyholdig bensin. Men et amerikansk flagg og brev fra lokale tjenestemenn oppbevart i en stålbeholder var intakt.

Den som hadde gjettet hvor mange innbyggere Tulsa ville ha i år, skulle bli den heldige vinneren av veteranbilen og en sparekonto som har vokst fra 100 dollar til 1.200 dollar med rentene. Det spørs om ikke sparekontoen er mer verdt enn veteranbilen slik det til slutt utviklet seg.

RUSTENT: Selv om bilen var støpt inn i betong som var sterkt nok til å beskytte den mot et atomangrep, klarte ikke betongen å hindre at vannet sivet inn og utløste rustangrep. Foto: SCANPIX
RUSTENT: Selv om bilen var støpt inn i betong som var sterkt nok til å beskytte den mot et atomangrep, klarte ikke betongen å hindre at vannet sivet inn og utløste rustangrep. Foto: SCANPIX Vis mer

(©NTB)

<B>HELDIG VINNER: Den som hadde gjettet hvor mange innbyggere Tulsa ville ha i år, skulle bli den heldige vinneren av veteranbilen og en sparekonto som har vokst fra 100 dollar til 1.200 dollar med rentene. Det spørs om ikke sparekontoen er mer verdt enn veteranbilen slik det til slutt utviklet seg.
LITE BEVART: Mange av gjenstandene som var lagt inn i bilen som eksempler på tidsånden i 1957, var også ødelagt av elementene, blant dem noen bokser Schlitz øl og en kanne blyholdig bensin. Men et amerikansk flagg og brev fra lokale tjenestemenn oppbevart i en stålbeholder var intakt.
SKUFFET: Alle som håpet å finne en skinnende ubrukt veteranbil komplett med 50-tallets finner, var dypt skuffet. Setene var råtnet, dekkene var uten luft, motoren var blitt en haug med rust, og det var så vidt det var litt krom igjen på karosseriet som var dekket av søle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer