Gaute Drevdal

- Et seks år langt mareritt

I fjor sommer ble kulturprofil Gaute Drevdal dømt for flere voldtekter og et seksuelt overgrep. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

TILTALT: Gaute Drevdal møter tirsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for flere voldtekter. Selv nekter han straffskyld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILTALT: Gaute Drevdal møter tirsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for flere voldtekter. Selv nekter han straffskyld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært et seks års langt mareritt. Jeg håper at dette marerittet straks er over.

Det sier kulturprofilen Gaute Drevdal (51) til Dagbladet, dagen før ankesaken skal opp i Borgarting lagmannsrett.

Drevdal ble i Oslo tingrett dømt til 13 år og seks måneders fengsel for ni voldtekter og seksuell omgang med en mindreårig. Selv nekter han straffskyld etter tiltalen og anket dommen i tingretten umiddelbart.

Nå ser han fram til at saken skal opp på nytt.

- I forrige runde opplevde jeg at det jeg kunne legge fram av argumentasjon og bevis ble feid under teppet. Det tror jeg ikke at vil skje nå, sier Drevdal.

- Støy, intriger og sladring

Det er satt av nesten to måneder til ankesaken. Forsvarer for Drevdal, advokat Victoria Holmen, er forsiktig med å gå inn på hva de kommer til å ha fokus på, men forteller at det vil bli annerledes enn i tingretten.

Drevdal har hele tida nektet straffskyld, og hevder seg utsatt for sverting.

- Så langt har denne saken dreid seg veldig lite om juss. Det har vært en sak preget av støy, intriger og sladring, fortsetter Holmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer