DREPT: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Siste observasjon av 48-åringen er på en bytur fredag. Foto: Henning Lillegård / Anders Holth Johansen
DREPT: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Siste observasjon av 48-åringen er på en bytur fredag. Foto: Henning Lillegård / Anders Holth JohansenVis mer

- Et sentralt spørsmål er hvem som ble med ham hjem

Politiet undersøker blant annet miljøet rundt homseklubben London Pub i jakten på Willy Browns drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet spurte i går etter en navngitt person i miljøet som vanker på homsepuben London Pub. Det får Dagbladet bekreftet fra en kilde i miljøet.

- Politiet var her i hele går, og de etterlyste én navngitt person, sier kilden.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt sier følgende om Dagbladets opplysninger:

- Det er ingen dramatikk i dette. Vi har forsøkt å komme i kontakt med flere personer, på steder vi vet at den drepte har vært, og på steder han kan ha vært, sier Metlid.

Politiet har opplysninger om at Brown sent fredag kveld var på utestedet Per på hjørnet, som ligger vegg i vegg med London Pub ved C.J. Hambros plass ved Oslo tingrett. Politiet anser imidlertid disse opplysningene som usikre.

En av politiets teorier er at Willy Brown (48) tok med seg personen som drepte ham hjem.

- Vi ønsker å finne ut om han var alene eller om han var sammen med noen. Et sentralt spørsmål er hvem som ble med hjem, sier Metlid til Dagbladet.

Funnet av kollega Da Dagbladet var på åstedet tirsdag, var det ingen tegn til at noen hadde brutt seg inn inngangsdøra til Browns leilighet på Grünerløkka i Oslo.

- Vi jobber ut i fra at noen har blitt med ham, eller kommet dit, sier Metlid.

Willy Brown ble funnet drept mandag kveld, etter at en av kollegene ble bekymret, og bestemte seg for å oppsøke ham.

Brown jobbet som senior teknisk spesialist mot kapitalmarkedet ved IT-selskapet Tietos kontorer på Skøyen i Oslo, og møtte ikke på jobb mandag.

Kollegaen fant Brown død, og varslet AMK, som igjen varslet politiet. Da de kom til leiligheten ved 21-tiden mandag kveld, ble det slått full drapsalarm.

- Åstedet og skader på avdøde forteller oss at dette var et drap, sa politioverbetjent Grete Metlid under en pressebrief på politihuset på Grønland i går ettermiddag.

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, men vil ikke gå ut med dødsårsaken.

Spilte bridge Willy Brown var en ivrig bridgespiller, og en sentral person i bridgemiljøet i Oslo. Så sent som fredag kveld hadde holdt han bridgelag hjemme i sin leilighet.

- Etter avhør med avdødes omgangskrets har nå fått verifisert at han hadde besøk på fredag ettermiddag og spilt bridge. De dro til puben To kokker i Brugata og var der utover fredagskvelden. Dette selskapet skal deretter ha blitt oppløst sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

De anser opplysningene om at han senere var på utestedet Per på hjørnet som usikre.

Politiet har ennå ikke fastslått når Brown ble drept. Det er nesten tre døgn mellom siste observasjon av ham, til han ble funnet mandag kveld.

- Vi har ikke fått noen observasjoner av ham på dagen lørdag eller i løpet av helga, så hva som skjedde fredag kveld og natt til lørdag er sentralt, sier Metlid.

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder i jakten på Willy Browns drapsmann.

Politiet ønsker tips i saken på telefon 22 66 99 66.

ØNSKER TIPS: 
Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Her holder politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, en pressebriefing om drapet.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
ØNSKER TIPS: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Her holder politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, en pressebriefing om drapet. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer