Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et sikkert hotell

Attentatet rettet mot utenlandske gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Serena regnes som et svært sikkert hotell, sier Hans Peter Christoffersen, seniorrådgiver i NORAD, til Dagbladet.no. Han er med i den norske delegasjonen til Kabul, og bor selv på hotellet. Han var ikke tilstede under angrepet.

- Nå sitter vi hjemme hos en av de ansatte på den norske ambassaden. Vi har fått beskjed om at vi ikke kan komme tilbake i kveld, sier han.

Klynget seg sammen

Ettermiddagens angrep skal være det første angrepet på et hotell siden Talibans fall i 2001.

Attentatmennene konsentrerte seg om hotellets treningsrom og spa-avdeling, der de utenlandske gjestene ofte oppholder seg, skriver nyhetsbyrået AP.

Suzanne Griffin (62) fra USA var i treningsrommet da angrepet skjedde.

- Takk Gud for at jeg ikke var i dusjen, for angrepet var så nærme at gipsplatene ramlet ned fra taket, forteller hun.

Gjestene i treningsrommet skal ha klynget seg sammen på gulvet, så langt mulig unna vinduene som mulig. Deretter slo de telefonene sine over på lydløst.

LUKSUSHOTELL: Hotell Serena har mange internasjonale gjester. Foto: REUTERS/SCANPIX
LUKSUSHOTELL: Hotell Serena har mange internasjonale gjester. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Internasjonalt hotell

Serena Hotel er et relativt nytt hotell i Kabul, og det er her internasjonale pressefolk pleier å bo. Hotellet har et eget rom, rom 117, som ofte brukes av utenlandsk personell til møter, middager og selskaper. Det blir regnet som det fineste hotellet i byen, og ligger ikke langt unna den afghanske presidentens palass.

Reuters melder at selvmordsbomberen skal ha utløst bomben da han ble stoppet av sikkerhetsvakter på vei inn i vestibylen på hotellet.

Taliban har påtatt seg skylden for angrepet. Zabiullah Mujahid, talsmann for Taliban, sier til AP at det var fire militante som angrep hotellet, en selvmordsbomber som sprengte seg selv i lufta og tre militante som kastet granater og avfyrte skudd.

Ifølge nyhetsbyrået AP var angriperne utstyrt med automatgeværer og håndgranater, og minst en av dem skal ha vært iført en vest med sprengstoff som han utløste.

<B>VEISPERRINGER</B>:Afghansk personell vokter veisperringene like ved hotell Serena.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media