- Et sikkert hotell

Attentatet rettet mot utenlandske gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Serena regnes som et svært sikkert hotell, sier Hans Peter Christoffersen, seniorrådgiver i NORAD, til Dagbladet.no. Han er med i den norske delegasjonen til Kabul, og bor selv på hotellet. Han var ikke tilstede under angrepet.

- Nå sitter vi hjemme hos en av de ansatte på den norske ambassaden. Vi har fått beskjed om at vi ikke kan komme tilbake i kveld, sier han.

Klynget seg sammen

Ettermiddagens angrep skal være det første angrepet på et hotell siden Talibans fall i 2001.

Attentatmennene konsentrerte seg om hotellets treningsrom og spa-avdeling, der de utenlandske gjestene ofte oppholder seg, skriver nyhetsbyrået AP.

Suzanne Griffin (62) fra USA var i treningsrommet da angrepet skjedde.

- Takk Gud for at jeg ikke var i dusjen, for angrepet var så nærme at gipsplatene ramlet ned fra taket, forteller hun.

Gjestene i treningsrommet skal ha klynget seg sammen på gulvet, så langt mulig unna vinduene som mulig. Deretter slo de telefonene sine over på lydløst.

Internasjonalt hotell

Serena Hotel er et relativt nytt hotell i Kabul, og det er her internasjonale pressefolk pleier å bo. Hotellet har et eget rom, rom 117, som ofte brukes av utenlandsk personell til møter, middager og selskaper. Det blir regnet som det fineste hotellet i byen, og ligger ikke langt unna den afghanske presidentens palass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer