Dobbeltdrap i Kristiansand

- Et sjokk for alle

Onsdag ble en mor og hennes 8 år gamle datter funnet drept i en bolig i Kristiansand. - Ikke noe man forventer at skjer her, sier nabo.

ETTERFORSKER: Store politimannskaper jobber onsdag på stedet der en kvinne og hennes datter ble funnet drept. Foto: NTB
ETTERFORSKER: Store politimannskaper jobber onsdag på stedet der en kvinne og hennes datter ble funnet drept. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politi og ambulanse rykket onsdag ettermiddag ut til en adresse i Vågsbygd i Kristiansand, etter melding om en alvorlig voldshendelse.

På stedet ble en mor og hennes 8 år gamle datter funnet drept.

Politiet behandler dobbeltdrapet som mistenkelig dødsfall, og sier de ønsker en rask pågripelse. De mener at en eller flere gjerningspersoner kan stå bak drapet.

- MISTENKELIG: To personer er funnet døde på privat adresse i Kristiansand. Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelig. Foto: NTB. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Et sjokk for alle

Den danske TV-profilen og ishockeyspilleren Anders Thimm bor like i nærheten av boligen, hvor politiets teknikere nå jobber.

Han sperret øynene opp da han kom hjem onsdag ettermiddag, og så det store politioppbudet i gata. Kort tid etter han kom hjem, fikk han selv besøk av politiet, som ville vite om han hadde sett eller hørt noe, skriver danske B.T.

- Jeg tenkte bare «what». Et dobbeltdrap rett ved siden av. Det er jo nærmest amerikanske tilstander, og ikke noe man forventer at kan skje her, sier Thimm til avisa.

Dansken forteller at han bare har bodd i området et par måneder. Han forteller at alle i området er dypt berørt av det som har skjedd.

- Det kommer som et sjokk for alle i området.

Han syns det ikke er betryggende at ingen er pågrepet.

ETTERFORSKER: Politi og ambulanse har rykket ut til adressen etter melding om en alvorlig voldshendelse. Foto: NTB
ETTERFORSKER: Politi og ambulanse har rykket ut til adressen etter melding om en alvorlig voldshendelse. Foto: NTB Vis mer

- Sjokk og vantro

Dobbeltdrapet har satt sine spor i nærmiljøet, forteller oppvekstdirektør i Kristiansand kommune, Kristin Eidet Robstad, til Dagbladet.

- Dette er selvfølgelig en tragisk hendelse som preger oss alle sammen. Det er utrolig trist og vanskelig det som har skjedd.

Hun sier at kommunen har holdt et krisemøte i kveld med ledelsen på skolen det åtte år gamle ofret går på, sammen med P-tjenesten og oppvekststaben i Kristiansand.

- Vi vil følge de beredskapsplanene vi har for slike hendelser, og det går i første rekke ut på å ivareta barna, men selvfølgelig også ansatte og foreldre.

- Vi planlegger å ta imot barna på skolen det gjelder på en god måte. I korte trekk handler det om å fortelle barna hva som har skjedd og gi dem anledning til å stille spørsmål og lufte de tankene de har om dette.

Robstad forteller at det var mange følelser under kveldens krisemøte.

- Det var mye sjokk og vantro. Man kjenner at det er uendelig tragisk og trist.

- Hvordan tror du barna vil stille seg til en slik hendelse?

- Det er vanskelig å si, men man tenker jo at barna vil undre seg over hva som har skjedd og hvordan det kan ha skjedd så nærme dem. Barn er nysgjerrige og trenger trygge folk rundt seg som de kan snakke med om slike ting. Det er det vi nå prøver å legge opp til å gjøre.

- Opprørte

En annen nabo som Dagbladet har vært i kontakt med, forteller at hun ble svært opprørt da hun fikk høre hva som hadde skjedd rett over gata fra huset hennes.

- Vi er ikke redde, men vi synes det er fryktelig trist og tragisk. Vi er opprørte, det har virkelig gjort noe med oss, sier kvinnen til Dagbladet.

Hun forteller at hun verken så eller hørte noe uvanlig før politiet ankom.

- Vi har holdt oss inne i dag, og vært borte i kveld, rett og slett for å komme oss vekk. Vi tenker mye på de som er berørte, forteller kvinnen.

En annen nabo kaller det som har skjedd tragisk.

- Vi synes dette er helt forferdelig. Vi har jo bodd her i mange, mange år, og alltid opplevd det som trygt og fint. Alle naboene sier hei til hverandre, og vi har aldri opplevd noe mistenkelig, sier han.

Naboen vet ikke hvor lenge ofrene har bodd i nabolaget.

- Vi kjente dem litt. De er jo i skolemiljøet, og vi har sett dem i gata. Det bor mange barn her som leker sammen, så vi har sett dem rundt omkring.

Samtidig sier han at de ikke har følt seg utrygge, selv om de har vært bekymret.

- Vi har jo tre små barn selv. De vet hva som har skjedd, men de vet jo ikke hvem det gjelder enda. De har jo selvsagt vært nysgjerrige og redde, og synes dette er litt skummelt. De går på samme skole.

KRISETEAM: Ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap) sier at kommunen er orientert. Foto: NTB
KRISETEAM: Ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap) sier at kommunen er orientert. Foto: NTB Vis mer

Politiet ber om hjelp

Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland (Ap), forteller til Fædrelandsvennen at kommunen er orientert av politiet etter hendelsen, og at kommunens kriseteam er koblet på for å bistå pårørende.

- Drapet er ufattelig tragisk. Nå må vi ta best mulig på alle rundt, skriver han i en SMS til Dagbladet.

I jakten på en eller flere gjerningspersoner ba politiet om hjelp på en pressekonferanse klokka 18.00, onsdag kveld.

De ber alle som har vært i nærheten av åstedet og kan ha sett noe om å ta kontakt. Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer i nabolaget som har videoovervåking eller bileiere med kamera på bilene sine.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer