Et skinnark til hundre millioner

Men dette blir eneste sjansen i livet til å kjøpe Magna Carta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hvis du er historiefreak og har drømt om å eie et eksemplar av alle grunnlovers bestefar, da har du noen få timer på deg til å legge inn bud hos Sotheby\'s i New York.

Aller først bør du sjekke kontoen. Auksjonshuset selv tror prisen på verdens eneste privateide eksemplar av Magna Carta blir mellom 20 og 30 millioner dollar - mellom 110 og 165 millioner kroner.

Auksjonarius lar hammeren falle tirsdag kveld norsk, og den nye eieren får et ark med lær fra 1297 med to små hull og 2500 latinske ord - slik den den engelske kongen Johan uten land formulerte seg i 1215.Ross Perot selger

Det er en stiftelse i navnet til den tidligere amerikanske presidentkandidaten Ross Perot som nå selger det dyreste dokumentet som noen gang har vært under hammeren hos Sotheby\'s.

Det følger ingen klausuler med til den nye eieren av Magna Carta, men en av sjefene i auskjonshsuet - David Redden - går langt i å antyde at dokumentet fortsatt bør være mulig å se for offentligheten.

Tirsdagens auksjonsobjekt har vært til skue i nasjonalarkivet i Washington D.C. siden Ross Perot Foundation kjøpte eksemplaret i 1985 for mindre enn ti millioner norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer