«Et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det»

I 1996 fikk Petter Stordalen sparken av Stein Erik Hagen. Nå kjenner han igjen framgangsmåten i Hagen-dominerte Orkla.

INGEN DISKUSJONER: - Det var ingen prosess, det var ingen diskusjoner, ingen begrunnelse, sier Petter Stordalen om da han måtte gå fra Stein Erik Hagen-dominerte Steen & Strøm. Han kjenner seg igjen i måten Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen og Orkla Brands-direktør Torkild Nordberg denne uka fikk sparken. Foto Kristin Svorte / Dagbladet
INGEN DISKUSJONER: - Det var ingen prosess, det var ingen diskusjoner, ingen begrunnelse, sier Petter Stordalen om da han måtte gå fra Stein Erik Hagen-dominerte Steen & Strøm. Han kjenner seg igjen i måten Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen og Orkla Brands-direktør Torkild Nordberg denne uka fikk sparken. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hotellkongen Petter Stordalen (49) er først nølende da Dagbladet spør hva han mener om de siste hoderullingene i Stein Erik Hagen-dominerte Orkla. Stordalen har alltid vært tilbakeholden med å kritisere Hagen, som var toneangivende storeier i kjøpesenterkjeden Steen & Strøm da han selv måtte gå fra sjefsjobben i 1996.Men nå synes han likheten er slående til måten Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen og Orkla Brands-direktør Torkild Nordberg denne uka ble kastet.

- Helt uakseptabelt - Ja, jeg kjenner igjen prosessen, sier Stordalen til Dagbladet.- Hva er likt?- At det var overraskende, at jeg ble presset ut, og at det var styrelekkasjer til pressen, sier han.- Hva syntes du om måten Hagen håndterte det den gangen?- Helt uakseptabelt.- Hvorfor det?- Fordi det var ingen prosess, det var ingen diskusjoner, ingen begrunnelse, så jeg syntes den gangen og i dag at det var et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det, sier Stordalen.

- Godt forankret Stein Erik Hagen sier at han bare var menig styremedlem i Steen & Strøm, og at styret var enstemmig.- Det var en bred prosess i styret, som var godt forankret, sier han til Dagbladet. Stordalen sier derimot at ingen i styret var i tvil om at Hagen ledet prosessen. Han sier dette til Bjørn Wiggen og Torkild Nordberg, som denne uka fikk sparken i Orkla.- Jeg håper de vil være offensive, og jeg synes de har startet godt, fordi de har vært ærlige om prosessen, sier Stordalen, som ikke vil kommentere hva Hagens håndtering av lederspørsmål kan føre til for Orkla.- Det jeg selv opplevde den gangen, var at det ble betydelig uro i selskapet, sier Stordalen. Han legger likevel til at selskapet var solid og greide seg godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer