FÅR BEHOLDE STILLINGER:
Arbeidsminister Dag Terje Andersen opplyste på en pressekonferanse mandag at NAV får beholde midlertidige stillinger som et tiltak for å løsen krisen i etaten.
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
FÅR BEHOLDE STILLINGER: Arbeidsminister Dag Terje Andersen opplyste på en pressekonferanse mandag at NAV får beholde midlertidige stillinger som et tiltak for å løsen krisen i etaten. Foto Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Et skritt i riktig retning

Endelig forsto arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) alvoret, mener hovedtillitsvalgt i Nav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er foruroligende at det måtte så mye press til før det førte til handling, sier Jarle Berge, hovedtillitsvalgt for de NTL-ansatte i Nav til Dagbladet.no

I dag kunngjorde arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen at han kom til å beholde alle de midlertidige stillingene i Nav. Dermed håper arbeidsministeren å få løst noe av den krisen Nav nå er inni i.

Les hele regjeringens pressemelding her!

Kriserammet Nav
For den siste ukene har det rast inn meldinger om et kriserammet Nav. Arbeidsledige må vente uker og måneder på dagpenger, og ansatte fortviler over sprengt kapasitet.

Problemene har vært størst ved Nav-kontorene i Oslo, skriver Aftenposten. Der har det tidligere blitt antydet at så mange som mellom 100 og 110 årsverk måtte bort i løpet av 2009, på grunn av innsparingskrav.

De nye tiltakene kommer dagen etter at det ble kjent at regjeringen har besluttet å utsette de delene av Nav-reformen som omhandler attføring og rehabilitering, som opprinnelig var planlaget gjennomført fra 1. oktober i år, til 1. mars 2010.

- For optimistike
- Man vet jo ikke hvor mye informasjon regjeringen har hatt, men man har vel vært litt for optimistiske i forhold til den reelle situasjonen, sier tillistvalgte Berge. Han er nå glad for at regjeringen ser ut til å forstå alvoret.

- Dette er steg i riktig retning, men det vil vise seg om dette er nok, sier Berge.

Hovedtillitsvalgt for de Nav-ansatte organisert i Unio, Øystein Lauen, er optimistisk etter Andersens lovnader.

- Vi er positive til at vi beholder de midlertidige stillingene, men vi er avventende til det kommer flere detaljer, sier Lauen.

Sosialfagelig smertlig
Han er likevel lei seg over at regjeringen har bestemt seg for å utsette de delene av Nav-reformen som omhandler attføring og rehabilitering.

- Det er sosialfagelig smertelig å oppleve dette, men vi forstår jo at når situasjonen er slik den er, er det bedre å vente, sier Lauen.

På pressekonferansen tidligere i dag ville ikke Andersen svare på hvor mange stillinger som de midlertidige ansettelsene utgjør. Han vil heller ikke svare på hvor mye penger det vil koste, men sier på spørsmål at det er snakk om et betydelig beløp.

- Hvor god oversikt har dere over det som skjer i Nav?

- Vi har stort tilfang av informasjon. I motsetning til det dere kanskje tror, så følger vi med i media. Vi følger med på offentlig statistikk og på fagbevegelsen, og jeg har månedlige møter med Nav-direktøren, senest i dag morges, sier Andersen på spørsmål fra Dagbladet.no.