SIER ET SKUDD GIKK AV VED ET UHELL: Den siktede 80-åringen erkjenner de faktiske forhold, men sier det aldri var meningen å drepe kona si.
Foto: Petter Kalnes / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix
SIER ET SKUDD GIKK AV VED ET UHELL: Den siktede 80-åringen erkjenner de faktiske forhold, men sier det aldri var meningen å drepe kona si. Foto: Petter Kalnes / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpixVis mer

- Et skudd gikk av ved et uhell. Aldri meningen å drepe kona si

80-åring erkjenner de faktiske forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 80 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin kone i 70-åra på Grålum i Sarpsborg.

Den siktede ringte selv politiet og fortalte at han hadde skutt sin kone.'

- Dette er en enorm tragedie. Det var et skudd som gikk av ved et uhell, sier advokat Harald Otterstad som forsvarer 80-åringen, til Dagbladet.

Den eldre mannen har sittet i politiavhør i dag etter pågripelsen natt til i dag.

- Han erkjenner de faktiske forhold. Men det var ikke hans mening å skade eller langt mindre drepe kona si, sier Otterstad.

Politiet ettergår nå mannens forklaring.

- I første omgang ønsker vi å få bekreftet hendelsesforløpet. Selv om det er kjent antatt gjerningsmann vil vi jobbe for å utelukke andre hendelsesalternativer. Det er tidlig i etterforskningen, sier politiadvokat og leder av spesialseksjonen ved retts- og påtaleenheten, Espen Jamissen, til Dagbladet.

Det var i 23-tida i går kveld at mannen selv ringte politiet. På adressa fant politiet den avdøde, pågrep mannen og beslagla et skytevåpen.

- Vi har beslaglagt drapsvåpenet, en rifle. Mannen hadde våpentillatelse, og politiet har ikke mottatt noen bekymringsmelding mot mannens våpentillatelse tidligere, sier han.