- Et slag i trynet for miljøet

Norske vampyrspillere synes det er leit at det makabre drapet på svenske Marcus Norhn (22) knyttes til rollespillmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er et slag i trynet for dem som har forsøkt å bli kvitt det negative ryktet det svenske rollespillmiljøet har fått de siste åra, sier Gunnar Fredrikson (32), som selv har deltatt i vampyrspillet ved flere anledninger både i Sverige og hjemme i Norge.

- Først ble rollespillmiljøet i Sverige angrepet av religiøse fanatikere som hevdet at de bygger opp en hemmelig armé for å tilegne seg makt. Deretter ble et selvmord knyttet opp mot levende rollespill, sier nordmannen.

Fredrikson møtte samboeren Camilla Fahlstrøm i rollespillmiljøet. Begge beskriver vampyrspillet som en utvidet form for teater.

Om lag 50000 nordmenn deltar i rollespill.

Fredrikson beskriver vampyrspillet som en harmløs fritidsaktivitet.

- Det er som å se et teaterstykke du selv får lov til å delta i. Spillerne er delt inn i hovedfamilier. Jo eldre karakteren din er, dess høyere rang og større krefter har du. De ulike familiene velger forskjellige måter å tilegne seg makt på, sier Fredrikson. Han betegner «Vampire» som et sosialt maktspill framfor et spill med hovedfokus på vold.

- Når vampyrfamiliene en sjelden gang barker sammen i voldelige oppgjør, er det rent skuespill.

LIKSOMVAMPYR: Gunnar Fredrikson (32) og Camilla Fahlstrøm (24) synes det er trist at rollespillet knyttes til mordet på svenske Marcus Norhn.