- Et slag i trynet

Kjetil Rekdal fortviler etter Steffen Iversens straffemiss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvis noen brukte Vålerenga - Tromsø som lørdagsvorspiel, får vi håpe at festen ble langt bedre.


For i en temposvak kamp var det to dødballscoringer og en straffemiss som ble avgjørende. Mens det som var i mellom, selve fotballkampen, ikke evnet å engasjere mer enn at dommer Kjell Alseth til tider var hovedpersonen på Ullevaal-matta.

Og selv om mannen i svart ikke hadde sin beste dag på jobb, sier det mer om kampen enn dømminga.

- Vi er ikke så bra

Vålerenga tok en tidlig ledelse da David Brocken feide inn et indirekte frispark fra 16 meter. Ballen ble trillet tilbake til den belgiske backen, som fikk det deilige treffet de fleste kjenner fra løkka. Tromsøs reservekeeper Lars Hirschfeld, som gjorde en god kamp, var for første og siste gang i kampen sjanseløs.

Resten av førsteomgangen handlet om et til synelatende uinspirert Vålerenga som ønsket å ta med seg ledelsen inn til pause.

– Vi er ikke så bra som mange vil ha det til. Det er ikke så stor forskjell på førsteelleveren til oss og til Tromsø, sier Rekdal til ANB etter kampen.

Men Vålerenga kom ut langt mer giftig etter hvilen. Allerede etter fire minutter fikk hjemmelaget presset fram et straffespark da Patrice Bernier handset i feltet.

TIDLIG JUBEL: Vålerenga-spillerne var høyt oppe etter David Brockens tidlige frisparkscoring. Men etter Steffen Iversens straffemiss, kom «Gutan» tilbake og klarte uavgjort. Foto: Scanpix
TIDLIG JUBEL: Vålerenga-spillerne var høyt oppe etter David Brockens tidlige frisparkscoring. Men etter Steffen Iversens straffemiss, kom «Gutan» tilbake og klarte uavgjort. Foto: Scanpix Vis mer

Hvorfor Freddy Dos Santos ikke tok den straffen, er uvisst. For det er ingen tvil om at Vålerengas faste og sikre straffeskytter ville gjort en langt bedre figur enn Steffen Iversen gjorde.

Den tidligere Tottenham-proffen trillet ballen svakt til venstre. Der lå allerede Hirschfeld som greit kunne holde ballen i fast grep.

TIL opp fra bunnen

I stedet for en punktert kamp fikk Vålerenga i stedet et nytent TIL-lag som øynet poeng. Og det var nettopp det de fikk da Karim Essediri slo et frispark inn foran mål og Bjørn Johansen flikket ballen videre i mål.

Vålerenga svarte med å dytte innpå Tore André Flo og Stefan Ishizaki, uten at noen av dem klarte å sette preg på kampen.

– Vi fikk et slag i ansiktet i dag, og er misfornøyd med ett poeng. Men vi henger fortsatt med i gullkampen, sier Rekdal.

Dermed tok Tromsø poeng i sin andre kamp på rad etter at Steinar Nilsen tok over styringa i klubben. TIL kom seg også vekk fra bunnplassen i Tippeligaen og opp på plassen som gir kvalifisering. Vålerenga kom ikke nærmere Start og serieledelse denne runden, siden Start også spilte uavgjort i midtuka.

– Laget viste god moral og mye bra spill, men vi kan fortsatt løfte oss mer. Nå skal vi jobbe med å score flere mål, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

KOM INN: Tore André Flo kom inn for Vålerenga, uten å sette preg på kampen.