Corona:

- Et slags «Da Vinci-koden»

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal er kritisk til regjeringens nye bokstavsystem.

SE LIVE: Regjeringen holder pressekonferanse om corona-pandemien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag presenterte regjeringen et bokstavsystem hvor tiltaksnivå inndeles i A, B, C og D. A representer et særlig høyt tiltaksnivå mens D representerer et noe høyt tiltaksnivå.

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal har forståelse for regjeringens utfordringer, men påpeker samtidig utfordringene ved å kommunisere forskjellige systemer som dette.

- Regjeringen har ingen lett oppgave. Dette er komplisert. Men nå har det blitt så vanskelig med alle kodene at mange gir kanskje opp å forstå hele budskapet, sier Ringdal til Dagbladet og fortsetter:

- Nå blir det som en rebus med koder, farger og tall. Et slags «Da Vinci-koden» med et fargekodesystem, à la trafikklys, ringer og bokstaver blir det ikke lett for verken avsender eller mottaker av budskapet.

Bokstavsystemet

Nylig presenterte regjeringen et ringsystem hvor kommuner inndeles i ring 1 og ring 2. Dette erstattet betegnelsene omkringliggende kommuner og randsonekommuner, og representerer hvilke kommuner som er direkte berørt, og hvilke kommuner som er indirekte berørt. Systemet har blitt tatt i bruk i forbindelse med innføring av smitteverntiltak mot spredningen av muterte virusvarianter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer