Et slags demokrati

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR VEDTOK AP'S landsmøte å overføre forhandlingsansvaret for lærerne fra staten til kommunene. Det skjedde mot ledelsens ønske, i strid med det som har vært Ap's holdning til dette spørsmålet i alle år, og i strid med partiets ønske om tett og god dialog med lønnstakerorganisasjonene. Ledelsen ble fullstendig overrumplet og måtte legge press på forslagsstillerne for å pynte på vedtaket etterpå. Måten dette skjedde på, er illustrerende for hvordan partidemokratiet fungerer:

Sørums ordfører, Hans Marius Johnsen, får seg forelagt redaksjonskomiteens innstilling til vedtak og finner ikke spor etter sitt eget forslag om å flytte forhandlingsansvaret for lærerne. Forslaget har av uvisse grunner blitt utelatt og feid under teppet. Det fører til at han fremmer forslaget direkte overfor landsmøtet. Og fordi rundt 50 delegater ennå ikke har gnidd bakrusen etter lørdagens landsmøtefest ut av øynene - eller er totalt likegyldige - får forslaget flertall med 132 mot 117 stemmer, av totalt 298 stemmeberettigede. Altså er det flertall for noe som en våken partiledelse burde ha avverget ved å foreslå det oversendt til sentralstyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer