Et snilt møte med russiske ministre

Møtene mellom russere og norske ledere var uten tøffe spørsmål, ifølge Jan Petersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter møtet med sin russiske kollega Igor Ivanov tirsdag ettermiddag bekreftet Petersen inntrykket av president Vladimir Putins dag i Oslo som en nøktern møtedag uten festivitas eller konfrontasjoner.

- Møtene var grundige og tok opp en rekke saker, men var ikke preget av tøffe eller spesielt vanskelige spørsmål. Det hele foregikk på en forretningsmessig måte uten konfrontasjoner, og det lovet godt for det russisk-norske naboskapet, sa Petersen til journalister etter møtet med Ivanov.

Tsjetsjenia-konflikten ble tatt opp både av Bondevik og Petersen. Norge uttrykte bekymring for menneskerettighetene og gjentok at konflikten etter Norges mening ikke kan løses med militære midler.

Ivanov sa at Norge og Russland har hatt et nært samarbeid for å få i stand en enstemmig resolusjon om Irak i FNs sikkerhetsråd.

- Selv om Irak oppfatter dette som en hard resolusjon, mener vi at resolusjonen er til det beste for Irak ved at den kan bidra til en politisk løsning. Jeg håper derfor at Irak vil rette seg etter resolusjonen, sa han.

(NTB)

SNILLE:</B> Tonen var snill mellom Jan Petersen og utenriksminister-kollega Igor Ivanov under møtene i dag.