PASSER PÅ PÅSKETURISTER:  Røde Kors-patruljen med Øystein Thorsen, Bård Krog og Erwin Brouwer gjør seg klare til påskeinnrykk på Rørosvidda. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
PASSER PÅ PÅSKETURISTER: Røde Kors-patruljen med Øystein Thorsen, Bård Krog og Erwin Brouwer gjør seg klare til påskeinnrykk på Rørosvidda. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.Vis mer

Et solglimt til de fleste fra onsdag

Meteorologisk: - Ikke knallpåske, men ikke ekstremvær heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen massiv uværspåske, ingen knallpåske - men glimt av sol de fleste steder i landet.

Og mest sol: Østafjells og Sør-Norge, flere dager sammenhengende fra onsdag.

Slik oppdaterer vakthavende statsmeteorologer Aurora Stenmark og Eldbjørg Moxnes status for påskeværet med sine ferske data på Meteorologisk institutt søndag ettermiddag.

Langtidsvarselet på yr.no fram til 2. påskedag blir oppdatert hver dag ved 13-tiden.

Først en grov situasjonsrapport fra Aurora Stenmarks observasjoner den første påskeferiesøndagen:

Jevnt over best i Finnmark og kystnære strøk i Aust-Agder og Telemark. Kysten av Vestlandet og Nordland har bygevær. Temperaturen vipper over null, og dermed kommer mer regn enn sludd og snø.

- Og på noen webkameraer her ser jeg glimt av sol både i Risør, Arendal og i Vrådal, sier Stenmark til Dagbladet.

Vrådal og Kviteseid ligger inne i Telemark med snø på toppene og gryende vår under det ferske snøfallet.

- Men på kamera på et så stort vinterturistområde som Rauland en times tid unna, ser jeg bare grått, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark.

Solstripe mandag
- Mandag ser det ut til muligheter for solglimt flere steder over Sør-Norge og Midt-Norge. Det er en stripe av sol som kommer til å bevege seg over halve landet. Tirsdag kommer et nytt lavtrykk mot Trøndelag-fylkene og Vestlandet, og det blir litt mer skyet Østfjells. Tendensen viser litt lavere temperaturer, men bare litt.

Eldbjørg Moxnes sitter den den lange påskeoversikten.

- Fra onsdag ser det ut til å bli bra med sol Østafjells helt fram til nest helg. Men det blir flekkvis og tidvis, så bruk den når den dukker opp, råder hun.

Vestlandet sør for Stad får tilsvarende godværsglimt fra torsdag, mens det ser litt mer ruskete ut i Møre og Romsdal og Trøbndelag-fylkene.
Slipper ekstrem vind
Våre tre nordligste fylker får et vekselbruk av opphold og spredt nedbør og opphold.

- Vindforholdene må vi ta fra dag til dag, men det er ikke noe som tyder på ekstreme forhold  i noen områder, sier de to vakthavende på Meteorologisk institutt.

Her kan du sjekke værforholdene der du oppholder deg i påska.

 

 PÅSKEKLARE:  Oda Rønning og Kristin Thorsen har funnet sin solvegg på Rørosvidda like før påske. Og de kan få bruk for den bitvis denne uka også. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
PÅSKEKLARE: Oda Rønning og Kristin Thorsen har funnet sin solvegg på Rørosvidda like før påske. Og de kan få bruk for den bitvis denne uka også. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer