Et sorgfullt farvel til dem som aldri kommer tilbake

- For alle som ble berørt var katastrofen total, sa tidligere utenriksminister Jan Petersen til de pårørende i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KHAO LAK (Dagbladet.no): Det ble en verdig markering av de 35 nordmennene som døde på hotellene på Pakarang-stranda i Khao Lak. I overkant av 50 pårørende hadde møtt opp på den norske minnegudstjenesten på stranda foran hotellene Blue Village og South Sea.

For å minnes de som ikke fikk mulighet til å komme tilbake.

- 26. desember for ett år siden var også en fin dag. Den begynte slik, en ekstra stille vakker og solrik dag, uten regntruende skyer som nå. Barna lekte ved bassenget, familier gjorde seg klare til en utflukt, eller de satt og koste seg med en lang frokost søndags morgen, prekte sjømannsprest Rune Birkeland.

Så kom tsunamien. Bølgene som brutalt rev opp familier, og lot mennesker sitte igjen alene. Mer enn 5000 mennesker døde i Phang-Nga-provinsen hvor Khao Lak ligger.

Vær i det fjerne

Tidligere utenriksminister Jan Petersen innledet den norske seremonien i Pakarang. Han var glad for å være tilbake i Khao Lak for første gang siden januar i fjor.

- Vi sliter alle med våre sår og våre egne opplevelser. Og jeg tror alle vet at ingen er alene om det, sa Petersen til tilhørerne, før han påpekte det meningsløse ved å se på antallet mennesker som døde i katastrofen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer