(VIDEO) HELLAS: Besøkende ved Aitoliko-lagunen, snaue tre timers kjøring fra Athen, kan se de gigantiske edderkoppnettene slynge seg nesten 300 meter. Video: CNN Vis mer

Et spøkelsesteppe har bredt seg 300 meter ut over den greske stranda

Parringsglade edderkopper står bak spektakulært scenario.

Edderkopper av arten Tetragnatha genus - med norsk familienavn kjeveedderkopp - står bak et fantastisk syn på en gresk strand.

Besøkende ved Aitoliko-lagunen, snaue tre timers kjøring fra Athen, kan se de gigantiske edderkoppnettene slynge seg nesten 300 meter.

Over strender, steiner, trær og busker ligger det syltynne nettet.

Kjeveedderkopper er uvanlig lange og slanke til å være edderkopper, og nettet gjenspeiler opphavets fasong.

Kjeveedderkoppene er også lynkjappe, og løper enda fortere på vannet enn de løper på land. De er imidlertid ikke farlige for mennesker.

Se video øverst i saken.

300 METER: Spindelvevet dekker både steiner, trær og busker. Men vil snart forsvinne av seg selv. Foto: AP / NTB scanpix
300 METER: Spindelvevet dekker både steiner, trær og busker. Men vil snart forsvinne av seg selv. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Biologen Maria Chatzaki sier til greske medier at det imponerende spindelvevet er et årlig fenomen, som spinnes når edderkoppene parer seg. Som i Norge har det også vært myggår i Hellas i år, og med ekstra tilgang på mygg å spise har edderkoppenes parringsrituale gått ekstra heftig for seg i år. Chatzaki sier:

NÆRBILDE: Fenomenet dukket først opp i Aitoliko-området i 2003. Foto: AP / NTB scanpix
NÆRBILDE: Fenomenet dukket først opp i Aitoliko-området i 2003. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Edderkoppene har nytt godt av de perfekte parringsforholdene. På en måte er dette som at edderkoppene har fest. De parrer seg og reproduserer seg, og sørger for at en ny generasjon kommer til.

Fenomenet dukket først opp i Aitoliko-området i 2003. Ifølge biolog Chatzaki vil spindelvevet sakte gå opp i liminga og forsvinne, uten at vegetasjonen er skadet på noe vis.