Leder av finanskomiteen Torgeir Micaelsen (Ap) svarer Dagblad-leserne på nettmøte klokka 1300. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
Leder av finanskomiteen Torgeir Micaelsen (Ap) svarer Dagblad-leserne på nettmøte klokka 1300. Foto: Bjørn Sigurdsøn / ScanpixVis mer

- Et statsbudsjett mot høyrebølgen

Lederen i Stortingets finanskomite, Torgeir Micaelsen (Ap), svarer på spørsmål om statsbudsjettet i dag klokka 1300.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Det er et budsjett for fellesløsninger og med med klar rødgrønn profil, som vil bidra til å synliggjøre forskjellene i norsk politikk. Budsjettet er et bidrag til å slå høyrebølgen tilbake, sier Micaelsen til Dagbladet.

- Sikrer arbeidsplasser Finansminister Sigbjørn Johnsen har lenge advart mot at statsbudsjettet som legges fram i morgen, blir stramt. Før helga sa han at det blir noe rausere enn det så ut til for en tid siden. Det har lekket ut at det blir 20 milliarder kroner mer til vei og bane, samt at regjeringen vil bygge 2000 nye sykehjemsplasser neste år. Lederen av Stortingets finanskomite, Torgeir Michaelsen (Ap), sier:

- Det er et ansvarlig budsjett som skal sikre arbeidsplassene. Men jeg tror velgerne vil bli positivt overrasket. Det kommer flere godbiter enn det som er blitt kjent, sier Micaelsen.

- Men det kommer også kutt?

- Det er alltid avveininger av formål opp mot hverandre når man lager et budsjett, er Micaelsens kryptiske svar.

- Positive overraskelser I en situasjon med flertallsregjering kunne regjeringens stortingsgrupper fort endt som sandpåstrøere. Men fra og med første Soria Moria-periode har de rødgrønne stortingsgruppene, og særlig finanspolitikerne, vært involvert i budsjettprosessen. Micaelsen kjenner derfor budsjettet ut og inn.

Hvordan slår budsjettet ut for deg? Send inn dine spørsmål!