- Et steg unna global katastrofe

Den belarusiske presidenten Alekasander Lukasjenko sier det er mange grunner til verdens matvaretrøbbel.

BEKYMRET: Aleksander Lukasjenko er president i Belarus. Foto: Turar Kazangapov / Reuters / NTB
BEKYMRET: Aleksander Lukasjenko er president i Belarus. Foto: Turar Kazangapov / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Belarus' presient Aleksandr Lukasjenko sier fredag at han er bekymret for verdens mat-tilgang. Det skriver det belarusiske nyhetsbyrået Belta.

- Se på situasjonen i verden. I fjor gikk 828 millioner mennesker (omtrent en tiendel av verdens befolkning) sultne. Antallet mennesker som ikke har den finansielle muligheten til å sikre seg næringsrik mat overgår tre milliarder, sier Lukasjenko.

- Dette er ikke minst på grunn av økningen i matvarepriser. Verden er ett steg unna en global mat-katastrofe, sier han.

Presidenten mener det er flere grunner til dette.

- Det er det flere grunner til, ikke bare klimatiske og geografiske. Det er land som på et tidspunkt forlot sin egne landbruksproduksjon, og gått over til det internasjonale markedet og importerte produkter, sier Lukasjenko.

Uttalelsene kom på et møte med landets landbrukstopper.

- Da Sovjetunionen kollapset, noen av dere husker dette, var det et alvorlig problem med de daglige leveransene av brød til Minsk, hvor som dere husker, det bare var tre dager igjen med mel. Og nå, etter et par tiår, kjøper over 100 land belarusiske produkter. I år vil vi nå rekordnivåer, med over 20 milliarder rubler, sier statslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer