-Et sterkt signal

Det er stor glede blant andre parodierte stemmer fra NRK over dommen i Oslo byrett. - Dette er et sterkt signal, sier Jon Gelius, en av dem som er blitt mest misbrukt i reklamesammenheng de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gelius har flere ganger opplevd at folk har trodd han har gått god for produkter etter at de har hørt stemmen hans reklamere for dem.

- I jobben min er jeg avhengig av tillit og troverdighet. Jeg håper at denne dommen kan sette en stopper for denne virksomheten. Og allerede siden saken mellom Pål Bang-Hansen og P4 startet, synes jeg at jeg har merket at det har blitt langt færre reklameinnslag med min stemme, sier Gelius.

Ikke til sak

Gelius synes det vil være rart hvis P4 ikke anker saken.

- Men dette er likevel en første seier til Pål, og all ære til ham for at han har våget å ta dette til en rettssal. Det er modig og tøft gjort. Det er viktig å sette grenser og hegne om sin egen stemme, sier Jon Gelius, som selv neppe vil komme til å saksøke noen som misbruker hans stemme. Og Gelius stiller seg fortsatt åpen til å bli brukt i satiriske og humoristiske innslag.

Avventende

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss er også glad for utfallet i dommen, men stiller seg avventende til fortsettelsen.

- Det var hyggelig at han vant gjennom, men jeg vil bli overrasket hvis saken ikke blir anket til høyere rettsinstanser, sier Kristen Gislefoss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer