Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Et sterkt signal

Det er stor glede blant andre parodierte stemmer fra NRK over dommen i Oslo byrett. - Dette er et sterkt signal, sier Jon Gelius, en av dem som er blitt mest misbrukt i reklamesammenheng de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gelius har flere ganger opplevd at folk har trodd han har gått god for produkter etter at de har hørt stemmen hans reklamere for dem.

- I jobben min er jeg avhengig av tillit og troverdighet. Jeg håper at denne dommen kan sette en stopper for denne virksomheten. Og allerede siden saken mellom Pål Bang-Hansen og P4 startet, synes jeg at jeg har merket at det har blitt langt færre reklameinnslag med min stemme, sier Gelius.

Ikke til sak

Gelius synes det vil være rart hvis P4 ikke anker saken.

- Men dette er likevel en første seier til Pål, og all ære til ham for at han har våget å ta dette til en rettssal. Det er modig og tøft gjort. Det er viktig å sette grenser og hegne om sin egen stemme, sier Jon Gelius, som selv neppe vil komme til å saksøke noen som misbruker hans stemme. Og Gelius stiller seg fortsatt åpen til å bli brukt i satiriske og humoristiske innslag.

Avventende

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss er også glad for utfallet i dommen, men stiller seg avventende til fortsettelsen.

- Det var hyggelig at han vant gjennom, men jeg vil bli overrasket hvis saken ikke blir anket til høyere rettsinstanser, sier Kristen Gislefoss.

Hans Wilhelm Steinfeld i NRK er også fornøyd med sakens utfall.

- Jeg synes det høres hyggelig ut for Pål, sier han.